Акциите на двете най-големи гейминг компании в Китай Tencent и

...
Акциите на двете най-големи гейминг компании в Китай Tencent и
Коментари Харесай

Китай ограничи времето за онлайн игри при децата. Акциите на гейминг компаниите поевтиняха

Акциите на двете най-големи гейминг компании в Китай Tencent и NetEase поевтиняха във вторник, откакто регулаторните ограничиха фрапантно времето, което децата под 18-годишна възраст могат да отделят за онлайн игри, съобщи Си Ен Би Си.

Листнатите в Хонконг акции на Tencent и NetEase поевтиняха надлежно с 3,2% и 3,5% в утринната търговия.

В понеделник Националната администрация на пресата и изявленията (NPPA) на Китай съобщи, че на децата под 18 години ще бъде позволено да играят онлайн игри единствено по три часа на седмици и то единствено в избрани времеви диапазони. Децата ще могат да играят по един час дневно в петък, събота и неделя, както и по време на публични празници.

Новата мярка съставлява съществено стягане на разпоредбите от 2019 година когато китай ограничи времето за игра на децата до 90 минути дневно.

Геймингът е най-големият източник на доходи за двете китайски компании, само че анализаторите не чакат новите ограничения да окажат съществено влияние върху техните финанси.

В предишното Tencent съобщи, че доста дребна част от гейминг приходите на компанията идват от младите играчи в Китай.

„ Изчисленията ни демонстрират, че единствено към 5% от гейминг приходите ни идват от деца под 18-годишна възраст, като това значи, че ограниченията ще окажат въздействие към 3% от облагите на Tencent, имайки поради обстоятелството, че геймингът дава отговор за към 60% от общите облаги на компанията “, разясниха анализатори от капиталовата банка Jefferies.

„ Децата под 18-годишна възраст съставляват дребен едноцифрен % от гейминг приходите на NetEase ”, прибавят от банката.

Китайското държавно управление от дълго време показва угриженост по отношение на пристрастяването към игрите измежду децата. Tencent и NetEase към този момент започнаха дейности за ограничение на времето, което децата отделят за онлайн игри.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР