Акциите на Боинг се сринаха след самолетната катастрофа в Етиопия,

...
Акциите на Боинг се сринаха след самолетната катастрофа в Етиопия,
Коментари Харесай

Акциите на Боинг се сринаха след трагедията в Етиопия

Акциите на " Боинг " се сринаха след самолетната злополука в Етиопия, лишила живота на 157 души.

При започването на търговията в Ню Йорк книжата на компанията поевтиняха с над 12 %.

Експерти предизвестяват, че това може да се окаже най-големия спад от атентатите на 11 септември 2001 година. " Боинг " също по този начин отсрочи представянето на новия си аероплан.

Заради случая, станал в неделя, самолетни компании от няколко страни стопираха полетите с модела " 737 Макс ". Американските авиационни управляващи на собствен ред оповестиха, че тези машини са годни за полети. 

Новият аероплан на Етиопските авиолинии падна на 62 километра югоизточно от столицата Адис Абеба на път за кенийската столица Найроби.

Машината катастрофира шест минути след излитането си. Това е вторият огромен случай с новия аероплан за последните четири месеца. През октомври пътнически аероплан на индонезийската компания Lion Air катастрофира със 189 души на борда.

В момента повече от 300 самолета Boeing 737-MAX са в употреба, а са поръчани повече от 5000.

Авиационни специалисти, китайски регулатори и загрижени пасажери акцентират обстоятелството, че авариралите самолети се употребяват напълно неотдавна.

Мери Шиаво, някогашен основен контрольор в американското транспортно министерство разяснява пред Си Ен Ен, че последната злополука е " доста подозрителна " и " бие паника в авиационна промишленост, тъй като това не се случва просто по този начин ".

Специализираният уебсайт FlightRadar24 оповестени данни от падналия аероплан на Етиопските авиолинии. От тях излиза наяве, че полет ET302 се е изкачвал несигурно по време на късия полет. Пилотът, както и при случая с Lion Air, е съобщил за проблеми на диспечерите след излитането и е изискал да се върне, оповестиха от Етиопските авиолинии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР