Акциите на Bank of America напоследък се представят впечатляващо, като

...
Акциите на Bank of America напоследък се представят впечатляващо, като
Коментари Харесай

Добра инвестиция ли са акциите на Bank of America сега?

Акциите на Bank of America в последно време се показват впечатляващо, като към 21 май набъбнаха с 30% през последните шест месеца, изпреварвайки S&P 500.

Този скок може би отразява оптимизма на вложителите, че лихвените проценти ще паднат по-рано от предстоящото, което евентуално ще подтиква растежа на кредитирането на банката.

Самият размер на Bank of America е незабравим. Компанията генерира $99 милиарда доходи (без разноските за лихви) през 2023 година и има активи за $3.2 трилиона към 31 март. За дълготрайните вложители оценката на капацитета за напредък на компанията е от решаващо значение.

Банката разполага с голяма депозитна база от $1.9 трилиона, заради което е предизвикателство да се следят огромни приходи, които да повлияят на цялостното показване. По сходен метод кредитният портфейл се свива през последните три месеца. Bank of America е зряло дружество с необятна гама от артикули и услуги, най-вече на американския пазар. Тази зрялост е отразена в растежа на приходите ѝ, който от 2013 година до 2023 година е приблизително единствено 1% годишно. Има малко индикации, че тази наклонност на непретенциозен напредък ще се промени доста в близко бъдеще.

Перспективите за напредък на Bank of America са повлияни от мощната конкуренция в бранша на финансовите услуги. Конкурентите включват огромни банки като JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, които разполагат със обилни запаси за привличане на клиенти. Освен това финтех компании като SoFi Technologies, Robinhood, PayPal и Block притеглят по-младите, механически грамотни консуматори с новаторски артикули и превъзходни потребителски прекарвания.

Въпреки това Bank of America има конкурентни преимущества, които оказват помощ да отбрани пазарната си позиция. Силната комерсиална марка на компанията укрепва доверието измежду нейните клиенти – от самостоятелни консуматори до огромни корпорации. Широкият й обсег й разрешава да придобива и задържа депозити по стопански ефикасен метод. Според основния изпълнителен шеф Брайън Мойнихан:

Въпреки конкурентните си преимущества вложителите би трябвало да вземат поради оценката, преди да закупят акции. Понастоящем съотношението цена/печалба на Bank of America възлиза на 13.5, което е по-високо от това преди шест месеца и над междинната стойност за последните пет години. Съотношението цена/счетоводна стойност (P/B) е различен значим индикатор, като съответствие P/B от 1.2 демонстрира, че акциите са по-скъпи, в сравнение с през последните месеци.

Предвид актуалната оценка акциите на Bank of America може да не са в положение да надминат S&P 500 през идващите пет години, макар водещата роля на банката в бранша на финансовите услуги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР