Акциите на Axa поевтиняха с 9.7% след новината за придобиването

...
Акциите на Axa поевтиняха с 9.7% след новината за придобиването
Коментари Харесай

Френският застраховател Axa купува конкурента си XL Group за 15.3 млрд. долара

Акциите на Axa поевтиняха с 9.7% след новината за придобиването

© Mick Tsikas Още по тематиката
Близо 134 млн. евро ще бъде подпомагането на лозаро-винарския бранш от 2019 година

Компаниите от бранша ще аплайват по четири схеми, в това число за застраховка на годишна продукция
5 мар 2018
Джон Макдоналд: В идващите 3 до 5 години блокчейн технологията ще се употребява в застраховането

Изпълнителният шеф на софтуерната компания " Фадата " пред " Капитал "
1 мар 2018
Чуждите вложения се усилват и надвишават 900 млн. евро през 2017 година

Една трета от вложенията се насочват към бранш търговия, демонстрират предварителните данни на Българска народна банка
19 фев 2018
Само за месец КФН събра повече от половината си бюджет

Поднадзорните компании са внесли 10.5 млн. лева до края на януари
8 фев 2018 Френската застрахователна компания Axa придобива съперника си XL Group за 15.3 милиарда $, оповестява Financial Times. По този метод тя се надява да затвърди позицията си на водеща в областта на имотното и имущественото обезпечаване.

Придобиването на основаната на Бермудските острови XL Group ще обезпечи на Axa голям брой евентуални благоприятни условия за развиване и е част от проекта на основния изпълнителен шеф Томас Бубер да преустрои бизнеса на компанията, като разнообрази портфолиото от услуги, които предлага. Анализаторите чакат Axa да акцентира на предлагането на услуги като застраховането на търговски парцели и презастраховането.

" Това е неповторима опция да променим ревюто на профила на компанията от финансови към застрахователни опасности ", съобщи Бубер за Financial Times. Изпълнителният шеф евентуално цели да редуцира експозицията на американското звено на компанията към рисковете на финансовите пазари, откакто през предходната година Axa го листна на Нюйоркската фондова борса.

" Това е композиция за напредък. Axa има дребен брой интервенции в сферата, в която оперира XL. Приходите ни от сегмента (застраховане на търговски имоти) са към 2.3 милиарда евро, до момента в който техните възлизат на 15 милиарда $, тъй че няма доста припокриване. Сделката има голям капацитет ", споделя Бубер. Според него това е неповторима стратегическа опция Axa да пренасочи своя бизнес профил от преобладаващо животозастраховане към застраховането на имущество и против повреди. Амбицията е групата да се трансформира в международен водач в застраховането на търговски парцели.

За договорката

Плащането по договорката ще бъде осъществено напълно кеш при цена 57.60 $ на акция, което съставлява награда към 33% върху цената на акциите на XL. Акциите на Axa поевтиняха с 9.7% след оповестяването на новината, с което пазарната капитализация доближи 55.4 милиарда $. За сметка на това акциите на XL нарастнаха с 29% до 56 $ за акция.

За финансирането на договорката от френския осигурител ще употребяват 3.5 милиарда $ кеш, които имат в наличност, 6 милиарда $, които чакат да съберат от първичното обществено предложение на американското си звено, и към 3 милиарда $ под формата на зависещ дълг.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР