Акциите на автомобилния гигант Fiat Chrysler се намират под силен

...
Акциите на автомобилния гигант Fiat Chrysler се намират под силен
Коментари Харесай

Силен спад на акциите на Fiat Chrysler след края на ерата Серджо Марчионе



Акциите на автомобилния колос Fiat Chrysler се намират под мощен напън от продажби на борсата в Милано след новината за подмяна на досегашния емблематичен началник на компанията Серджо Марчионе предвид на негови съществени здравословни проблеми.

В началото на днешната търговия акциите на Fiat Chrysler Automobiles (FCA) се намалиха с към 4%, до момента в който акциите на Ferrari изгубиха над 5% от цената си, а тези на CNH Industrial се намалиха с 4,2%. Трябва да се има поради, че и трите компании се управляват от известната италианска фамилия Агнели.

Загубите са факт, защото през предишния уикенд Серджо Марчионе напусна публично компанията Fiat след 14 години отпред на емблематичния италиански авто тръст. Според публична информация на групата Fiat Chrysler, мотив за тази значима рокада са тежки затруднения след интервенция през предишния месец на дясното рамо на 66-годишния необут, като той няма да може да се върне на работа, оповестява Франс прес.

Серджо Марчионе ще бъде сменен от британеца Майк Манли, който до момента беше началник на емблематичната марка Jeep на групировката Fiat Chrysler Automobiles.

В същото време отговорностите на Марчионе като началник и на първокласния производител на коли Ferrari ще бъдат поети от Луис Кари Камилери - основен изпълнителен шеф на тютюневия колос Philip Morris, който от четири десетилетия насам беше спонсор на известната марка спортни коли.

Трябва да се има поради, че Серджо Марчионе пое кормилото на Fiat през 2004-а година, само че напоследък планираше да се отдръпна от своя пост през идната година.

Това евентуално е причина за ограничение на част от отрицателния резултат от самата вест за края на ерата Маричоне, като с напредването на деня акциите на Fiat Chrysler към този момент се намаляват " по-скромно " с към 2% след първичен спад от 4,3 на 100. Акциите на Ferrari пък губят 2,7% от цената си след амортизация с над 5% при старта на търговията на Миланската борса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР