Акциите на Apple са с най-лошия си старт в началото

...
Акциите на Apple са с най-лошия си старт в началото
Коментари Харесай

Apple стартира с най-лошия си старт през 2024 г. като iPhone, антитръстовите притеснения изтриват $177 милиарда от стойност

Акциите на Apple са с най-лошия си старт при започване на годината, защото вложителите се тормозят от поредност от проблеми, тормозещи технологията колос – в това число признаци на едва търсене на iPhone и засилващ се федерален антитръстов надзор.

Оценката на основаната в Купертино, Калифорния компания се срина със 177 милиарда $ пазарна стойност до предишния петък от началото на 2024 година, заяви Bloomberg.

Акциите паднаха с повече от 6% по време на съкратената седмица на отваряне — което докара до най-големия спад на пазарната капитализация на компания в историята за същия интервал — и изложи Apple на риск да загуби купата си на най-ценната компания в света.

Акциите бяха ударени, откакто се появи отчет, че Министерството на правораздаването е в „ късните стадии “ на завеждане на солиден антитръстов иск против Apple.

Федералните проверяват дали Apple е задушила конкуренцията и е употребила своите хардуерни и софтуерни артикули, с цел да поддържа господств...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР