Акциите на Air France-KLM се сринаха с до 14,5 процента

...
Акциите на Air France-KLM се сринаха с до 14,5 процента
Коментари Харесай

Акциите на авиокомпанията Air France-KLM се сринаха

Акциите на Air France-KLM се сринаха с до 14,5 % в понеделник, откакто основният изпълнителен шеф на групата съобщи, че напуща поста си в разгара на скандал по отношение на възнагражденията на чиновниците.

Френското държавно управление съобщи, че няма желание да се намесва, само че министърът на стопанската система Бруно ле Мер уточни, че разногласието " заплашва оцеляването на Air France ". Държавата има 14,3% от холдинговата компания, само че няма да отпусне избавителен пакет, сподели още той.

Air France е 17-тата най-голяма самолетна компания в света по брой на обслужени пасажери. Включването на KLM през 2004 я прави и една от най-големите в Европа.

В петък превозвачът съобщи, че продължаващите към този момент 13 дни стачки към този момент ѝ костават към 300 милиона $. За първото тримесечие компанията регистрира загуба от 118 милиона евро, като съобщи, че 75 милиона евро от тях са поради стачката.

Синдикалистите към този момент са насрочили още митинги, поради което компанията към този момент спря и 15% от полетите си в понеделник.

Служителите упорстват за 5,1% покачване на заплатите още през 2018 година. Вместо това управлението им предложи 7% нарастване, само че през идващите четири години. 55% от чиновниците отхвърлиха предлагането. Спорът сред двете страни стартира още през февруари. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР