Акциите глобално отново поевтнияват драстично, като в САЩ два от

...
Акциите глобално отново поевтнияват драстично, като в САЩ два от
Коментари Харесай

Лоши корпроативни резултати донесоха най-големия спад на Уолстрийт от две години

Акциите световно още веднъж поевтнияват фрапантно, като в Съединени американски щати два от главните показателя претърпяха най-големия дневен спад от 2020 година Според вложителите данните от огромните търговци на дребно в Съединени американски щати, като Target и Walmart, за последното тримесечие е доказателство за възходящите терзания към стопанската система.
Акциите на Target и Wallmart спрямо Dow Jones и S&P 500, от началото на годината, в проценти. Източник: Tradingview
Американските показатели изгубиха към 4% в сряда, като за Dow Jones, който изтри над 1100 пункта, и S&P 500 това беше най-тежкият еднодневен спад от юни 2020 година Веригите за продажби на дребно в Съединени американски щати обявиха пред инвестироите, че облагите им са наранени от възходящите разноски, ниски продажби и спиранията във веригата на доставки.

" Не е изненадващо, че, когато беседваме с нашите клиенти (които той назовава гости), те постоянно показват опасенията си за голям брой бързо изменящи се условия, вариращи от геополитика до високата и устойчива инфлация, която изпитват, изключително при цените на храните и силата " показа пред вложителите във сряда Брайън Корнел, основен изпълнителен шеф на Target.
Реклама
" Неочакваният инфлационен напън визира някои от нашите финансови планове, което ще повлияе на общите ни разноски за годината ", добави Майкъл Фиделке, финансов шеф на Target, чиито акции през вчерашния ден се сринаха с близо 25% след резултатите за първите три месеца от 2022 година

" Наблюдаваме двуцифрена инфлация и съм обезпокоен, че тази инфлация може да продължи да пораства ", показа пред вложителите и изпълнителният шеф на Wallmart, Дъг Макмилън. " Не всички клиенти могат да си разрешат да поемат разликата (в цената) ", добави Макмилън . Акциите на Wallmart изгубиха към 7% през вчерашния ден. Несигурността се придвижва из целия свят Волатилността наподобява визира акциите из целия глобус. Фючърсите на европейските показатели сочат за червен старт на сесията в четвъртък. Котировките на фючърсите немския DAX са с към 0.9% по-ниски от затварянето през вчерашния ден. Подобно е представянето и на френския Cac 40, надолу с 1% през днешния ден.

Азиатските фондови пазари също приклщчиха на алено. Японският Nikkei и китайският Sang Heng са с към 2% в отрицателна територия. " Спадът на азиатските акции следват този на огромните търговци на дребно като Target и Walmart, които в този момент демонстрират въздействието на инфлацията и компресирането на маржовете върху стопанската система ", споделя пред NIkkei Джъстин Танг, анализатор в United First Partners.
Източник: Pixabay
Според икономистите най-лошото към момента следва. " Отскачане от пазарното дъно изисква Федералният запас да вземе превъзходство (в битката с) над инфлацията, Китай да стане по-толерантен към ковид и Европа да противодейства на скока на енергийните разноски с фискални и парични лостове, а рецесията в Украйна да отшуми ", споделят в документ Джоузеф Куинлан, капиталов пълководец на Merrill Lynch.
Реклама
" Докато тези промени в политиката не стартират да се материализират или оформят, вложителите ще продължат да се пържат в неустановеност и ще останат в плен на токсичния трифект ", приключва Куинлан, както той назовава трите фактора.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Славчо Кузмов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР