Акции за 4,6 млрд. долара са били изтъргувани през първия

...
Акции за 4,6 млрд. долара са били изтъргувани през първия
Коментари Харесай

Биткойн ETF: Сделки за $4,6 милиарда за първите 24 часа

Акции за 4,6 милиарда $ са били изтъргувани през първия ден, откакто американските регулатори разрешиха листването на спот биткойн борсово търгувани фондове (ETF), оповестява " Ройтерс ".

Това е значим миг за крипто промишлеността, тъй като ще покаже дали считаните досега за прекомерно рискови цифрови активи ще бъдат признати по-масово като капиталов инструмент.
 Американският регулатор утвърди Биткойн ETF: какво значи това за вложителите
Съединени американски щати утвърди Биткойн ETF: какво значи това за вложителите

До развръзката с утвърждението на 11 спот Биткойн борсово търгувани фонда (ETF) се стигна след 10-годишна сага

Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) даде " зелена светлина " на 11 борсово търгувани фонда, като най-сериозна беше търговията с ETF-ите на Grayscale, BlackRock и Fidelity - само че конкуренцията занапред ще се ускорява.

Някои от емитетите смъкнаха таксите за своите артикули доста под стандартите на американската ETF промишленост още преди старта в четвъртък. Те варират от 0,2 % до 1,5 %, като доста компании оферират и цялостен отвод от такси за избран интервал или за избран размер активи в долари.

След като нейният
 Bitcoin подскочи, с цел да падне, а зад всичко това стои хакнат акаунт на Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати
Bitcoin подскочи, с цел да падне, а зад всичко това стои хакнат акаунт на Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати

Все още няма решение на Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати дали да допусне на фондовите тържища фондове, които влагат в Bitcoin

стартира да се търгува, Valkyrie понижи таксите си за повторно до 0,25% и ги анулира за първите три месеца. В четвъртък Grayscale беше утвърдена да преобразува съществуващия си биткойн концерн в ETF, като за една нощ сътвори най-големия биткойн ETF в света с ръководени активи за над 28 милиарда $.

Оценките за това какъв брой могат да наберат биткойн ETF се разграничават доста. Анализаторите на Bernstein считат, че потоците ще се натрупват последователно, с цел да надвишават 10 милиарда $ през 2024 година, до момента в който анализаторите на Standard Chartered тази седмица обявиха, че ETF-ите могат да привлекат 50-100 милиарда $ единствено през тази година.

Други анализатори са по-внимателни и настояват, че притокът от средства може да бъде 55 милиарда $ за пет години. Фактор в тази ситуация е, че SEC и по-специално нейният ръководител Гари Генслър към момента назовават биткойн " умозрителен и неустойчив актив ", а и за вложителите споменът от имплозията на огромната борса FTX е много свеж.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР