Акции срещу търговията с гласове преди предсрочния вот на 2

...
Акции срещу търговията с гласове преди предсрочния вот на 2
Коментари Харесай

Акция срещу изборната търговия в страната


Акции против търговията с гласове преди предварителния избор на 2 октомври. Властите започнаха от Дупница и Симеоновград.

В Дупница бяха арестувани двама след открити описи с имена и пари. Акцията се е провела през вчерашния ден следобяд откакто униформените са получили оперативна информация за двама мъже, които се пробват да купуват гласове за идните парламентарни избори.

Двамата са арестувани на бензиностанция в Дупница. Намерени са пари и описи.

Единият от задържаните е 45-годишният Методи, с прякор Пльофи, споделя ни татко му. Самият той схванал за случилото се откакто служителите на реда закарали сина му в дома им. За да претърсят и него.

" Дойде полицията тука и не разбрах защо става въпрос, някакви гласове, документи “, добави татко му Йордан Коцев.

По думите на татко му Пльофи в никакъв случай не се е занимавал с пазаруването на гласове. Служебният вътрешен министър съобщи, че идващите дни чака още сполучливо осъществени полицейски акции.

„ По всички места се наблюдават хора, за които има данни, че са взели участие в такива практики или могат да се включат и да взе участие. По наши инструкции се ускори оперативната работа още преди месец по всички линии “, съобщи Иван Демерджиев.

Разследването по случая в Дупница продължава. Тепърва чакаме да стане ясно и какво тъкмо са предложили двамата арестувани на хората, подготвени да продадат гласа си.

Към момента прокуратурата е повдигнала обвиняване единствено на един от двамата арестувани, без да прецизират на кого тъкмо. Той ще остане в ареста за най-малко 72 часа.

На този декор Симеоновград остана под цялостна полицейска обсада през целия ден. Полиция и Жандармерия ревизираха всяка кола, която влиза в обитаемото място. Паралелно с това униформените влязоха в търговски обекти и заложни къщи.

Пет са сигналите, по които полицията работи. Образувани са едно досъдебно произвеждане и четири преписки, които са докладвани на прокуратурата.

Няма арестувани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР