Акцент в бюджета за туризъм за 2024 година ще бъдат

...
Коментари Харесай

Зам.-кметът по туризма във Варна: Ще получи близо половин милион лева за проекти в туризма

„ Акцент в бюджета за туризъм за 2024 година ще бъдат интернационалните изложби, плановете и новаторският маркетинг “, сподели зам.-кметът по туризма Снежана Апостолова по време на работна среща по плановете, в които Община Варна е водещ сътрудник.

Общината ще получи от Министерството на туризма 480 000 лв. за два плана за привличане на немски туристи. Те са създадени взаимно с водещи туроператорски компании и оператора на морските летища във Варна и Бургас Фрапорт. За първи път от повече от 10 години Дирекция „ Туризъм “ в Община Варна има водеща роля в ръководството на планове. Това сподели Снежана Апостолова, заместник-кметът по туризма, по време на работна среща по съгласуваност на новите туристически планове на Варна.

Първият план – „ Магията на морето “, включва 4 пакета. Основните действия по него са ориентирани към реклама на обичайния за Варна туристически артикул – морския туризъм. Останалите три пакета ще притеглят немските туристи към балнео и СПА-услугите, ще разпространяват Варна като целогодишна дестинация с акцент върху културния туризъм.

Община Варна ще има свои представители по този план на най-голямото и значимо туристическо ревю за Провинция Бавария. То ще се организира в Мюнхен през февруари.

Още този месец Община Варна ще взе участие в най-голямото международно ревю за всеобща аудитория за туризъм и почивки в Щутгарт. Дирекция „ Туризъм “ ще показа плана „ Варна – дестинация на четири сезона “. В него акцент е другият метод в представянето на града ни посредством различни пространства за модерно изкуство и просвета и стимулирането на фестивалния и спортния туризъм. Целта и на този план е Варна да притегля непознати туристи отвън летния сезон.

Всеки от плановете, по които Общината е бенефициент, е на стойност 400 000 лв. , като 40% се поемат от страната, а останалите 60% – от сътрудниците по плана.

По думите на заместник-кмета с сектор туризъм Снежана Апостолова, в бюджета на Община Варна за 2024 година са заложени повече средства за присъединяване в планове и изложби , както и в реклама на града като туристическа дестинация в обществените медии. По думите на Апостолова още другата седмица финансовата рамка за туризъм ще е изцяло ясна като параметри за 2024 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР