Актрисите Катерина Евро, Силвия Лулчева, както и звездите от хитовия

...
Актрисите Катерина Евро, Силвия Лулчева, както и звездите от хитовия
Коментари Харесай

Родни звезди срещу тестването на козметика върху животни

 ivana-aleksandrova  izabel-basmadjian  kateto-evro  mona-gochev-bingo  silvia-petkova  tsvetelina-kopcheva
Актрисите Катерина Евро, Силвия Лулчева, както и звездите от хитовия български филм „ Революция Х “ Силвия Петкова, Мона Гочев и Иван Тишев, се оповестиха против тестването на козметика върху животни. Всички те се причислиха към световната акция на The Body Shop и Cruelty Free International, която приканва да се постави завършек на жестоките опити върху четириноги в международен мащаб. За да поддържат самодейността, българските звезди алегорично вързаха шалче на своите кучета и котки с надпис „ I am forever against animal testing “.

Кампанията „ Forever Against Animal Testing “ упорства за възбрана на тестването на козметика върху животни на всички места по света. Инициативата се стреми да събере над 8 млн. подписа в петиция, която да бъде показана пред Общото заседание на Организация на обединените нации. Крайната цел е да бъде призната интернационална спогодба, с която нечовечната процедура да бъде прекъсната вечно.

В България акцията получи огромна поддръжка освен от звездите, известни от екрана, а и от известни блогъри и бюти специалисти. В нея се включиха Мария Илиева от La Martinia, Ивана Александрова от Dream of Joe by Ivana Aleksandrova, Пирина Воденичарова от Empirina, Елена Дойнова от Maquilab, Адриана Ангелова от My Beauty Madness, фотографите Изабел Басмаджиян и Цветелина Копчева, както и гримьорката Силвия Стойчева.

The Body Shop е първата интернационална козметична марка, която поддържа подобен тип  самодейност. „ Искрено имаме вяра, че никое животно не заслужава да бъде наранено в името на козметиката и че тестването върху четириноги е грубо и излишно. Затова с неправителствената организацията Cruelty Free International си партнираме в най-голямата и най-амбициозната акция, която цели възбрана на тестването на артикули и съставки върху животни ”, споделя Джеси Макнийл-Браун, старши управител Международни акции и корпоративна отговорност в марката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР