Актрисата Виолета Донева е била убита, съобщава БНТ и добавя,

...
Актрисата Виолета Донева е била убита, съобщава БНТ и добавя,
Коментари Харесай

Актрисата Виолета Донева е била убита

Актрисата Виолета Донева е била убита, оповестява Българска национална телевизия и прибавя, че за закононарушението е обвинена нейна родственица, за която имало данни, че има психологични проблеми.
По-рано стана ясно, че тялото на 79-годишната актриса е било открита в дома ѝ предходната седмица след сигнал. Наложило се е полицията да разбие входната врата на жилището.



При осъществения първичен оглед криминалистите са открили, че по тялото на 79-годишната жена има следи от принуждение, оповестяват от полицията. Сигналът е подаден на тел. 112 на 22 октомври, и още същия ден е известена и Софийската градска прокуратура. По случая е формирано досъдебно произвеждане, като представителят на СГП Десислава Петрова изясни, че наблюдаващият прокурор е забранил изнасянето на повече информация все още. 
Актрисата е родена на 7 септември 1943 година в Петрич. Внучка е на юриста и политик Стефан Стефанов. Баща й, капитан Павел Джингаров, е разстрелян през 1945 година след присъда от по този начин наречения Народен съд. Вторият й татко е артистът Кирил Донев. Виолета приключва ВИТИЗ " Кръстю Сарафов " през 1966 година със компетентност актьорско майсторство, а по-късно учи и телевивизионна публицистика в Софийския университет. 
Бивша брачна половинка на Людмил Стайков, от брака с който е единственият й наследник. По-късно след развода се омъжва за баскетболиста Атанас Грънчаров, с който се познават от деца.
Работи най-дълго във Военния спектакъл - от 1967 до 1993 година, а по-късно и в общински спектакъл " Възраждане " и Театър 199. От 2008 до 2010 година е шеф на Театър " Възраждане ". 
Участва и в десетки постановки на телевизионния спектакъл и близо 20 кино лентата, измежду които " Обич " и " Допълнение към Закона за отбрана на страната " на Людмил Стайков, " Сбогом, другари " и " Двама под небето " на Борислав Шаралиев, " Дубльорът " на Иля Велчев и други
Още от 70-те години се занимава и с озвучаване на филми. Именно тя дублира гласа на унгарската актриса Едит Салай в ролята и на Фани Хорн във кино лентата на Въло Радев " Осъдени души " (1975). След измененията работи също и като публицист и преводач ( " Жената от морето " на Хенрик Ибсен, " Любовни писма " на Албърт Гърни и др). 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР