Актрисата от Народния театър и носителка на “Икар София Бобчева

...
Актрисата от Народния театър и носителка на “Икар София Бобчева
Коментари Харесай

Наша актриса: Това ми тежи

Актрисата от Народния спектакъл и носителка на “Икар " София Бобчева от дребна обича да върви на спектакъл, оперети и опери. На 6 годинки майка ѝ я води да гледа оперетата “Прилепът ", която е към три часа. На нея толкоз доста ѝ харесва, че незабавно откакто спускат завесите на сцената, пита няма ли отново да я изиграят в този момент и незабавно.

“Сама аз се срещнах с театъра, когато бах гимназистка. Не съм желала още от дете да ставам актриса или да ми е била огромна фантазия. Една другарка ме заведе в театралната група на Бончо Урумов и там ползата ми се възпламени.

Бях впечатлена, че има място, където човек може да бъде всевъзможен и да не го е позор. Аз бях доста срамежлива ", разказва Бобчева в подкаста “24 часа от живота ".

Първата година не я одобряват в НАТФИЗ и записва да учи публицистика в Софийския университет, само че не се усеща на мястото си. На идната година още веднъж прави опит и влиза в класа на проф. Стефан Данаилов.  “Когато ми връчваше дипломата на сцената на образователния спектакъл в НАТФИЗ, излизайки да я взема, треперех от неспокойствие и той тогава сподели: “Ето го това момиче, одобрих го по този начин да трепери, в този момент продължава да трепери, продължавай да трепериш, тъй като това значи, че се вълнуваш. Никога недей да спираш да трепериш ", спомня си през днешния ден актрисата. Другият значим урок, който помни от Данаилов, е да не се взема на съществено.

Тежи ѝ фактът, че я одобряват повече като комедийна актриса. Когато на един артист му сложат рамки, той мъчно може да се потвърди и да излезе от тях. Много желае да развие и другите облици в себе си, въпреки че едни от най-хубавите ѝ оценени функции са трагичните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР