Актрисата Оливия Мун разкри, че се е подложила на двойна

...
Актрисата Оливия Мун разкри, че се е подложила на двойна
Коментари Харесай

Американската актриса Оливия Мун призна за рак на гърдата

Актрисата Оливия Мун разкри, че се е подложила на двойна мастектомия, откакто й беше диагностициран рак на гърдата. Изпълнителката в " X-Men: Apocalypse " и " The Newsroom " пусна известието в Instagram единствено дни откакто участва на церемонията по връчването на Оскарите с колегата си, комикът Джон Мълани.


43-годишната актриса сподели, че ракът е бил открит преди съвсем година, откакто нейният доктор забелязал, че тя е изложена на нараснал риск от болестта и й предложил да се подложи на спомагателен обзор 12 месеца преди рутинния скрининг. „ Нямаше да открия рака си още една година – на идната ми планувана мамография “, сподели тя на почитателите си, съобщи Агенция Франс Прес.

След първичните проучвания бе назначена биопсия. „ Биопсията сподели, че имам рак на Luminal B и на двете гърди. Luminal B е нападателен, бързо движещ се рак “, написа тя, добавяйки, че двойната мастектомия е осъществена 30 дни по-късно.

„ Преминах от това да се усещам изцяло добре един ден до това да се събудя в болнично легло след 10-часова интервенция на идващия “, написа тя в обява със фотоси, направени явно по време на нейното лекуване. „ Късметлийка съм. Хванахме го с задоволително време, с цел да имам варианти. Искам същото за всяка жена, която може да би трябвало да се изправи пред това един ден. “

Мун мина по аления килим на церемонията по връчването на премиите на Академията в неделя в Холивуд, където Мълани връчи Оскар, а по-късно участва на изпълненото със звезди афтър празненство на Панаира на суетата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР