Актрисата, модел и активист Яра Шахиди пише историята на световното

...
Актрисата, модел и активист Яра Шахиди пише историята на световното
Коментари Харесай

Цветнокожа актриса и активистка влиза в ролята на Тинкърбел! Коя е Яра Шахиди?

Актрисата, модел и деятел Яра Шахиди написа историята на международното кино, ставайки първата цветнокожа жена, която ще влезе в ролята на Тинкърбел в известната приказка на Дисни за Питър Пан.

Виж още: Както майка я е родила: Гуинет Полтроу отпразнува рожден ден 

Филмът ще е римейк на истинското анимационно филмче от 1953 година А новината, че цветнокожа актриса ще изиграе ролята на Тинкърбел беше призната по много разнообразни способи - от цялостно утвърждение, сбъдната фантазия и добра поука за обществото до лек песимизъм с рекомендация, че е по-добре Дисни просто да основат нови герои. 

Виж още: Какво се случва в Азия? Поредна актриса се самоуби, към този момент са 4 единствено за месец

Миналата година от Дисни оповестиха, че тъмнокожата актриса Хали Бейли ще влезе в ролята на Ариел в игралния филм по историята на " Малката нимфа ". Тогава бяхме очевидци на същите реакции от страна на киноманите.

Виж още: Вкусно, здравословно и обичано на Меган: по какъв начин да си приготвите в домашни условия тази напитка 

Иначе Яра Шахиди е измежду известните и многообещаващи имена на Холивуд. Както написахме и нагоре обаче, тя е и деятел. Завършва образованието си не къде да е, а в Харвард, където учи социология. За приема ѝ там персонално първата дама по това време, Мишел Обама, ѝ написа рекомендация. От дребна обаче е и модел. Тя е лице на доста и известни марки. 

Изображение: Instagram/Getty images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР