Актрисата Мартина Пенева получи награда за най-добра главна женска роля

...
Актрисата Мартина Пенева получи награда за най-добра главна женска роля
Коментари Харесай

Мартина Пенева отнесе приз за най-добра женска роля в Сърбия

Актрисата Мартина Пенева получи премия за най-хубава основна женска роля от интернационалния сценичен фестивал „ Арт Трема фест “ в град Рума, Сърбия, оповестяват от Spam Studios.

Признанието идва два месеца след премиерата на моноспектакъла " Аз победих " от Ярослава Пулинович в София. Режисьор е Ана Батева, а музиката е на Стефан Здравески.

В програмата на фестивала, с изключение на представления от страната хазаин, са участвали заглавия от районен съд Македония, Хърватия, Босна и Херцеговина.

Тричленното интернационално жури е било формирано от проф. Зиях Соколович – артист, режисьор и драматург, Таня Бошкович - доайен в театъра и киното, и Зоран Предин - музикант, композитор и фронтмен на словенската група " Лачни франц ".

Непосредствено след представлението, на полемика с журито, Мартина Пенева е била избрана като " мощна актриса с огромно бъдеще, която доста почтено и майсторски владее както ролята, по този начин и публиката ". Онова, което е направило мощно усещане на оценяващите е, че " представлението е основано от съидейници, които мислят и вървят в една посока ". Спектакълът е изигран на български език, като се изключи първата ария, която Мартина Пенева е изпяла на сръбски.

През юни спектакълът ще взе участие на интернационален фестивал в Косово, а до тогава публиката ще има опция да го види в София - на 28 април.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР