Актрисата и звезда от Хари Потър Ема Уотсън дари 1

...
Актрисата и звезда от Хари Потър Ема Уотсън дари 1
Коментари Харесай

Ема Уотсън дари 1 млн. паунда за борбата срещу тормоза

Актрисата и звезда от " Хари Потър " Ема Уотсън подари 1 млн. паунда в интерес на нова акция във Англия, целяща да помогне на жертвите на тормоз, заяви Би Би Си. 

Дарението идва откакто близо 200 английски и ирландски актриси подписаха отворено писмо, което призовава за преустановяване на половия тормоз на работните места. Сред тях са Ема Томпсън, Кийра Найтли. Писмото беше оповестено в изданието " Обзървър ". 

Тази нощ в Лондон ще бъдат връчени най-престижните английски кино награди - БАФТА. Очаква се на формалната гала присъстващите актриси да бъдат облечени в черно, с цел да изкажат отношение към казуса. Реакцията им ще бъде в символ на взаимност с холивудското придвижване " Time`s Up ", стартирано в хода на разкритията за полов тормоз над десетки актриси от някогашния кино продуцент Харви Уайнстийн. 

Уотсън подарява сумата на английския Фонд за правораздаване и тъждество, основан посредством акция за групово финансиране, като мрежа за съвещания и подкрепяне на потърпевши от издевателството. Фондът бе основан от 190-те дами, които подписаха отвореното писмо и група от 160 души, включваща учени, деятели, служащи в благотворителни организации, за да помогне на жертвите на тормоз, като им даде достъп до поддръжка и правораздаване. 

Ема Уотсън е един от първите донори на фонда. В него са дарили по 10 000 паунда и Кийра Найтли и Том Хидълстън. 

" В напълно близкото минало живеехме в свят, в който половият тормоз беше някаква неуместна смешка, неизбежната неловка част от това да бъдеш момиче или жена. Със сигурност не беше тематика за дискутиране, камо ли да се насочи вниманието към него. През 2018 година обаче наподобява се пробудихме в свят, назрял за смяна ", се споделя в писмото. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР