Актрисата Хали Бери днес се радва на дъгогодишната си репутация

...
Актрисата Хали Бери днес се радва на дъгогодишната си репутация
Коментари Харесай

Да гледаш как майка ти страда с години: травмите в живота на Хали Бери

Актрисата Хали Бери през днешния ден се радва на дъгогодишната си известност на една от най-успешните и привлекателни дами в Холивуд. Историята ѝ обаче не е единствено история за триумфа, само че и такава за падението и контузията. Животът ѝ е доказателство, че ориста може да се усмихна на всеки, когато минимум го чака, само че и че нищо хубаво не идва без доста труд и старания.



Житейската ѝ история е почтена за показване на огромния екран. Тя е първата афроамериканска актриса, спечелила „ Оскар “ за основна роля. Днес обаче ще се върнем доста по-назад. На фотографията долу виждате едно момиченце, което се намира надалеч от блестящия облик, който демонстрира през днешния ден. Напротив, тя е в напълно друго време и място от живота си - трудно детство, фамилни кавги и боязън за утрешния ден.

Хали Мари Бери е родена на 14 август 1966 година в Кливланд. Родителите ѝ я кръстили на локален магазин за търговия на дребно - Halle’s Department Store.

Майката на Хали, Джудит, работла като здравна сестра, а татко ѝ, Джером, почнал кариерата си в психиатрична клиника, само че по-късно се преквалифицирал като водач на рейс. Малката Хали имала " шанса " да е родена в общество, разкъсвано от расови спорове и вътрешни разтърсвания, което прави ранните ѝ години сложни и несигурни. Ситуацията извън обаче не можела да се съпостави с тази у дома.
 Най-стилните визии на невероятната Хали Бери  Най-стилните визии на невероятната Хали Бери  Най-стилните визии на невероятната Хали Бери  Най-стилните визии на невероятната Хали Бери
От дребна Хали Бери носи своите душевни рани поради грозната реалност на домашното принуждение.  Тя нееднократно е виждала с очите си по какъв начин майка ѝ страда в насилствената си връзка с татко ѝ. Единственото хубаво нещо от тези рани и компликации е това, че те са оформили смелостта и постоянството на дребното момиче.



Родителите на Бери се развели след сложен интервал, в който татко ѝ биел майка ѝ - постоянно пред очите на Хали и по-голямата ѝ сестра Хайди. След развода той изоставил децата си. Семейството няма новина от него - откогато си тръгнал сестрите не знаят какво се е случило с него.

Трудностите вкъщи не тласкат тийнейджърката към неприятен път. В гимназията Хали става деен участник в учебния живот, като е началник на мажоретния състав, съосновател на учебния вестник и е определена за президент на класа.

Пътят на Бери към триумфа се характеризирал със мощна мотивация и безмилостно неизменност. Не всеки знае, че част от младостта ѝ минава по стилните сцени. В началото на 80-те тя взе участие в няколко конкурса за хубост. През 1985 година печели състезанието Miss Teen All-American. Година по-късно става „ Мис Охайо “, което ѝ отваря пътя да се бори за купата на най-красивото момиче в Съединени американски щати. Хали заема второ място и отива на Мис Свят, където става първият негър представител на САЩ в историята на състезанието. Тя стига до финала и става 5-та подгласничка.
 Как Хали Бери поддържа младежкия си тип  Как Хали Бери поддържа младежкия си тип  Как Хали Бери поддържа младежкия си тип  Как Хали Бери поддържа младежкия си тип
През 1989 година Хали се реалокира в Ню Йорк, преследвайки фантазията си да се осъществя в модата. Първите ѝ опити обаче   се провалят и тя остава без никакви пари. Тази обстановка даже я принуждава да прекара нощта в подслон за бездомни.

Когато най-сетне съумява да си намери работа, е диагностицирана с диабет. Не си разрешава да загуби искрата в себе си заради здравословното си положение и вместо в модата, пробива в киното. Участието ѝ в телевизионния сериал „ Живи кукли “ през 1989 година ѝ помага да реши финансовите си проблеми и да увеличи самочувствието си. След това режисьорът Спайк Лий я избира за „ Треска в джунглата “ през 1991 година, а в същата година тя взе участие с огромния Брус Уилис в „ Последният бойскаут “.

Дългоочакваният успех за нея идва с „ Оскар “-ът ѝ през 2002 година за основна женска роля за „ Балът на чудовищата “. Оттам нататък пътят за нея е единствено към звездите.

Със своя триумф Хали Бери грее като лъч на вярата за жертвите на домашно принуждение, използвайки гласа си, с цел да упорства за промени. В персоналния си живот звездата е имала доста компликации и разочарования, макар впечатляващите си триумфи в кариерата. Нейната увереност постоянно е била подлагана на тествания като спорове за настойничество, парични проблеми и бурни връзки, само че с всеки крах тя в действителност пораства. Историята ѝ напомня, че същинският триумф зависи най-много от устойчивостта на човешкия дух.
 Хали Бери и половинката ѝ Ван Хънт  Хали Бери и половинката ѝ Ван Хънт  Хали Бери и половинката ѝ Ван Хънт  Хали Бери и половинката ѝ Ван Хънт
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР