Актрисата Елена Петрова се разплака със сълзи в ефира на

...
Актрисата Елена Петрова се разплака със сълзи в ефира на
Коментари Харесай

Елена Петрова се разплака със сълзи в ефир заради тормозените дечица в „Хризантема“

Актрисата Елена Петрова се разплака със сълзи в ефира на bTV във връзка абсурда към центъра за настаняване от фамилен вид на ул. „ Хризантема “ в Габрово, където бяха разкрити случаи на принуждение. Възмутена и натъжена от случилото се, Петрова не можа да сдържи страстите си и се разплака в предаването „ Тази неделя “. „ Не може повече по този начин. Тези къщички ще бъдат закрити последователно “, сподели актрисата, която е мощно ангажирана с тематиката за изоставените деца. „ Но това не значи, че ще спрат да се раждат деца с увреждания, ще има изоставени деца “, добави тя.

Относно случая „ Хризантема “ Росица Димитрова, заместник-министър на труда и обществената политика съобщи: „ Съставени са 5 акта – п два на някогашния бече началник на обществената услуга, два на някогашния към този момент обществен служащ. Актовете ще бъдат с финансов размер “. 10 души от личния състав са уволнени. В центъра са останали 7 деца, които са настанени към този момент на други места.

Ваня Шалапатова, изпълнителен шеф на Фондация „ За нашите деца “, разяснява, че се е изгубила логиката на деинституционализацията на децата. Според нея българското общество не поставя задоволително старания да понижат изоставянията на деца, родени с или без увреждания, и те да останат със фамилиите си. Освен това е прекомерно дребен броят на приемните родители, за сметка на центровете за настаняване от смеен вид. Голяма част от тези центрове нямат нищо общо с домашната конюнктура.

„ Ако на тези деца се гледа като на запас, като на капитал, като на неприятен биологичен материал, нищо няма да се промени. НИе желаеме съответно положително отношение с положителни практики. Първо би трябвало да се работи за оставане на децата в същинското им семейство “, съобщи Елена Петрова. Тя счита да оргинизира в интернет платформа, в която всички хора, ствали очевидци а някаква форма на експанзия в детски градини, в учебни заведения, да алармират.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР