Актрисата Елен Колева спешно си търси работа заради заразата. Решението

...
Актрисата Елен Колева спешно си търси работа заради заразата. Решението
Коментари Харесай

Елен Колева спешно си търси работа заради заразата

Актрисата Елен Колева незабавно си търси работа поради болестта. Решението на държавното управление да забрани всички спортни и културни прояви на закрито, остави без приходи близо половината български актьори, научи HotArena.

Много от културните дейци, които са на свободна процедура, издигнаха глас против дейностите на държавното управление. И обявиха, че това удря доста съществено по техните доходи, защото няма къде да работят, написа „ България през днешния ден ”.

Елен съобщи, че незабавно си търси работа, с цел да може да продължи да съществува. Колежката й Касиел Ноа Ашер също изрази негодуванието си обществено.

" Аз да попитам като свободен актьор, изхранващ се единствено по цивилен контракт, откакто затварят театрите, които ми заплащат част от хонорарите, държавното управление ще ме компенсира ли за загубата на средства? Как ще отбрани свободните специалности, чиято работа е обвързвана с другарство с огромен кръг от хора? Че това са една трета от популацията на страната! ", сподели тя.

Звездата от поредицата „ Ол инклузив ” Димитър Баненкин също разгласи митинг против ограниченията на държавното управление. И упрекна министъра на културата, че е оставил целия си сектор на произвола.

" Случвало ли ви се е да сънувате призрачен сън и в съня да си кажете, нека е единствено сън? Е, на мен ми се случи! Играх на празен салон. За страдание не е единствено сън " — сърдит е артистът.
Глас издигна и шефът на Нов спектакъл в НДК Бойко Илиев, който съобщи " Не желая да бъда спасяван, а да пребивавам пълноценно ".

Внучката на Тодор Колев–Теодора Кулева също поддържа сътрудниците си и даде образец с Англия, където театрите работят макар болестта.

Министърът на културата Боил Банов обаче остава неотстъпчив. " Важното в тази ситуация е да опазим нацията здрава. Всичко друго е на втори проект " — отсече Банов.
 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР