Актрисата Джули Андрюс ще бъде удостоена с едно от най-големите

...
Актрисата Джули Андрюс ще бъде удостоена с едно от най-големите
Коментари Харесай

Джули Андрюс получава една от най-значимите награди в киното

Актрисата Джули Андрюс ще бъде удостоена с едно от най-големите оценки в киното - наградата за изцяло творчество на Американския кино институт, заяви " Hollywood Reporter ".

85-годишната Андрюс ще получи 48-мата почетна премия на института на 11 ноември на гала в спектакъл " Dolby " в Лос Анджелис. Проявата трябваше да се състои на 25 април предходната година, само че беше отсрочена поради коронавирусната пандемия.

" Джули Андрюс повдига духа на генерации фенове. Сега, повече от всеки път, Американският кино институт чака с неспокойствие да събере света, с цел да отпразнува многочислените блага и наслада, които тя ни е дала, доказвайки, несъмнено, че е съвършена във всяко отношение ", се показва в изказване на института.

През дългогодишната си кариера Джули Андрюс е спечелила редица оценки, измежду които " Оскар " за ролята си на Мери Попинз в едноименния филм от 1964 година, " Еми ", " Грами ", " Златен глобус ", БАФТА. Андрюс е номинирана още два пъти за премия на американската киноакадемия за превъплъщенията си в " Звукът на музиката " и " Виктор - Виктория ", напомня Българска телеграфна агенция.

Актрисата деец е позната на феновете и с функциите си в " Дневниците на принцесата " и сериала " Бриджъртън ". С гласа ѝ приказват персонажи в анимационни продукции като " Аз, проклетникът 3 " и " Шрек 2 ".

Наградата за изцяло творчество на Американския кино институт се връчва годишно на фаворит, чийто гений е съдействал по фундаментален метод за рационализиране на филмовото изкуство, достиженията му са всепризнати, а работата му е издържала тестванията на времето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР