Актрисата Джина Карано е внесла съдебен иск срещу Дисни и

...
Актрисата Джина Карано е внесла съдебен иск срещу Дисни и
Коментари Харесай

Актриса от Мандалорецът съди Дисни с помощта на Илон Мъск

Актрисата Джина Карано е внесла правосъден иск против " Дисни " и " Лукасфилм " за непозволено уволняване и дискриминация. Тя твърди, че е била отстранена от " Мандалорецът ", тъй като е изразила " персоналните си политически възгледи ", предадоха информационните организации.

Жалбата, подадена в Калифорнийския областен съд, е подкрепена финансово от " Екс корп " - притежаваната от Илън Мъск платформа за обществени медии, известна до неотдавна като Туитър, показва Българска телеграфна агенция.

Карано, чиято кариера стартира като състезателка по смесени бойни изкуства, взе участие в два сезона на " Мандалорецът ". Тя е в ролята на рейнджърката Кара Дюн, преди да бъде уволнена през февруари 2021 година поради мнението си по политически въпроси, които показва в обществените медии, се споделя в правосъдния иск.

Тогава от " Лукасфилм " разгласиха изказване, в което се споделяше, че нейните " изявления в обществените мрежи, които очернят хора на база тяхната културна и религиозна еднаквост, са отвратителни и неприемливи ".

В правосъдните документи, подадени във вторник, се показва, че " Дисни "   и " Лукасфилм " " са се насочили към Карано, тормозили са я обществено,… оклеветили са я и са положили доста старания, с цел да унищожат кариерата й ".

В кариерата си Джина Карано взе участие в други холивудски франчайзи, измежду които " Бързи и гневни " и " Дедпул ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР