Актрисата Диана Димитрова публикува пост във Фейсбук, в който заявява,

...
Актрисата Диана Димитрова публикува пост във Фейсбук, в който заявява,
Коментари Харесай

Диана Димитрова: Ето защо Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство за насилието срещу мен

Актрисата Диана Димитрова разгласява пост във Facebook, в който декларира, че Прокуратурата е отказала да образува досъдебно произдство за насилието против нея. Димитрова упреква артиста Юлиян Вергов в принуждение по време на фотосите на сериала " Откраднат живот ".
Прочетете още
Ето какво написа Димитрова:

Скъпи хора, другари и сътрудници, публицисти,

След една година всевъзможни опити да се прикрие насилието над мен желая да обясня, за какво Прокуратурата отхвърли да образува досъдебно произвеждане и да оповестя за нов опит, целящ да излъска имиджа на насилника.

За мен борбата с насилника завърши на 28-ми март, когато моите прелестни сътрудници от сериала събраха невероятна храброст и проговориха в името на справедливостта. Те не опазиха персонално мен, а идеята да кажем НЕ НА НАСИЛИЕТО. Гласовете им бяха толкоз мощни, че цяла България ги чу.

Михаил Чехларов - реквизитор, Грета Манчева - основен художник грим, Стефан Геков - 2-ри помощник камера, Даниел Емарт - сет дресър, Дилян Иванов - 2-ри помощник камера, Владимир Ковачев - гардеробиер, Йоана Попова - гардеробиер, Светлозар Петров - реквизитор. Те бяха потресени и побеснели, че употребяват имената им, професионалните им квалификации в сякаш публично изказване от екипа на сериала, изпратено до медиите на 27-март. Писмо, което в никакъв случай не са чели. Писмо-донос проведено от г-жата, която твърдеше, че е директен очевидец в гардеробната през 2017 година Същата им се е обаждала и агитирала да запазят неутралитет. Писмо, в което се изреждат имената на 31 сътрудници, а 20 от тях даже не са били на работа в същия ден. Доказах го със непокътнатата снимачна стратегия, която разгласих и я изобличих в следващата долна неистина.

След умишленото медийно деформиране на обстоятелствата от постановлението на Прокуратурата съм длъжна да направя къса ретроспекция.

Първо. Прокурорът отхвърля формиране на досъдебно произвеждане на съображение чл.24, ал.1, т.3 и ал.5 Наказателно-процесуален кодекс и това е написано категорично в постановлението му. Това значи, че е изтекла отминалостта за осъщественото закононарушение, както и че закононарушението се преследва по просба на потърпевшия пред съда, а не се води от прокуратурата - тя се занимава само с закононарушения от общ темперамент. Тази отминалост е в размер на три години и е изтекла през 2020 година Ако прокурорът считаше, че насилникът е почтен, щеше да откаже формиране на досъдебно произвеждане на друго съображение, а точно – чл.24, ал.1, т.1 Наказателно-процесуален кодекс – действието не е осъществено или не съставлява закононарушение. Скъпи хора, прокурорът не приема, че насилникът е почтен, а че не може да бъде преследван от закона заради изтекла отминалост.

Второ. Цитирам текста от постановлението: ``Действително в актуалният проблем се открива, че по тялото на Диана Димитрова има породени мекотъканни контузии - оток и кръвонасядания в региона на лява предно - странична част на лицето и лява раменница. Заключението на вещото лице КАТЕГОРИЧНО показва, че лимитирани по повърхност описаните кръвонасядания били с темперамент да причинят и се отнасят към медико – биологичния симптом „ Болка и Страдание “ по смисъла на чл.130, ал.2 Наказателен кодекс. “

Трето. Бях решена да подхваща ограничения поради формалното (единствено писмено) изказване на насилника, в което съзнателно изманипулира обществото и с подмятания склони да мисли, че съм се държала непочтено. Изявление, което аргументи големи вреди върху името ми и измести фокуса за насилието, а жълтата медия развихри въображението си до висоти. Но след намесата на моите сътрудници на 28-ми март взех решение, че няма смисъл в допълнение да смущавам родителите си, най-много майка ми и да се наемам повече, тъй като цяла България разбра, че съм била насилена, а насилникът се пробва да го прикрие. А хората и приятелите ми знаят какъв човек съм и нямаше потребност да изреждам добрините и идеите свързани с деца, в които съм взела участие. Но насилникът е решен непременно да продължава с публичната операция и е пуснал просба в съда за засегнатост, поради мой фейсбук статус. Да, за засегнатост след съвсем година. Доколкото може да има нещо занимателно в цялата тази унизителна и мъчителна за мен история е, че насилникът не се усеща почтен, а афектиран! Защото в случай че се усещаше почтен, щеше да е завел до момента дело против мен за набеждаване в закононарушение.

Ако можех да върна времето обратно в деня, когато споделих дълго защитаваната загадка за породеното върху мен принуждение, в този момент още веднъж щях да приказвам. След една година виждам смяната и резултата, тъй като до този миг тематиката за насилието беше табу. А жертвите на принуждение бяха просто статистика. Някой трябваше да влезе пръв в огъня и да даде публичност. Не скърбя за избора си, тъй като беше верният. Независимо от високата цена, която платих. Говорете, с цел да Ви чуят, без значение дали са минали пет или 10 години! Насилието е закононарушение и жертвите не би трябвало да се санкционират наново като носят в себе си страха от изобличаването на насилника.

Искам да Ви поканя в откритото правосъдно съвещание на 14-ти декември, 16:45ч. в правосъдната зала на Софийски областен съд, 20 – ти углавен състав, гр. София, бул. „ Ген. М. Д. Скобелев ” № 23. Имам правото да не се явявам на делото, само че взех решение, че ще бъда там...заради целия път, който извървях и поради себе си.

Скъпи хора, не позволявайте злото да Ви затваря очите за истината!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР