Актрисата Ани Пападополу изригна във Фейсбук, осветлявайки психически и физически

...
Актрисата Ани Пападополу изригна във Фейсбук, осветлявайки психически и физически
Коментари Харесай

Народният театър не е бащиния на този или онзи егоцентрик

Актрисата Ани Пападополу изригна във Facebook, осветлявайки душевен и физически тормоз в Народния спектакъл, реализиран от нейни сътрудници – деятели, както тя ги назовава, по отношение на други актьори. Тя приказва за обиди, добиване на сътрудник от сцената за косата, закани, като предвид на написаното от нея, евентуално засяга в ролята на причинителите на посочените дейности Камен Донев, Александър Морфов и Валери Йорданов – тримата най-активни борци против шефа на театъра Васил Василев.
Още по-интересното в поста и че същите дълго време са се възползвали както от облагите, обезпечени им от същия този шеф, по този начин и са му целували ръка (буквално, както още веднъж се схваща от обявата на Пападопулу).

Оказа се че Камен Донев, чието овакантяване на представлението " Животът е прелестен ", беше огласено като овакантяване на „ Народния спектакъл ” (заради Василев, схваща се), в никакъв случай не е бил част от трупата на театъра, въпреки една част от медиите очевидно съзнателно да злоупотребяват, информирайки неправилно незапознатия всеобщ четец. Видите ли, трупата на Народния спектакъл надали не се разпадала, тъй като Морфов и Валери Йорданов оповестили, че не могат да работят с новия шеф, което пък предизвикао вълна от още недоволни. Само че, както осведоми Пападополу, Донев е в качеството си на посетител артист в театъра, а вълна няма, има безусловно броящите се на пръстите на едната ръка недоволни.

Драмата стартира предходната година, откакто режисьорът Александър Морфов издраска вратата на тогавашния ПР на театъра Велислава Кръстева с надписи „ Изчезвай ”,, тъй като е обвързвана с Движение за права и свободи. Впоследствие той атакува и своя сътрудник Евгени Будинов, наричайки го „ гербаджийски отпадък ”, а за похлупак, изтвори и върху кабинета на шефа „ Офис на Движение за права и свободи ”. Това е същият шеф, който в действителност го назначи през 2022 година в театъра, единствено да споменем.

Тогава медиите към Демократична България и Политическа партия незабавно побързаха да застанат на страната на Морфов, обвинявайки във всички грехове шефа на театъра, пропускайки обстоятелството, че Морфов е никак не е бил толкоз кардинален преди 8 години, когато различен „ гербаджийски отпадък ” - Вежди Рашидов - го назначава за шеф на театъра. Да напомним ли и за още по-принципната му позиция, баш в разгара на войната в Украйна, да показа режисура в Русия, където е и режисьор към трупата на Московския държавен спектакъл “Ленком на Марк Захаров ”, и то навръх 24.02, когато се навърши една година от нахлуването на съветските войски. По този въпрос другояче много непримиримите антипутинисти от Политическа партия и Демократична България нищо не мъцнаха.

Разбира се, Морфов незабавно беше разгласен от прогресивните родни сили за герой против системата и „ политическите назначения ”.

Последва го артистът Валери Йорданов, който през цялото време на спора застана зад Морфов, а при започване на декември даже инициира подписка в отбрана на режисьора, най-после Йорданов даже стартира дело против Василев за претърпени неимуществени вреди, защото здравето му се е влошило, откакто спорът почнал, претендирайки за обезщетение от 10 000 лева И него, както и Морфов, имахме достойнството неведнъж да слушаме от много медии – всички схванаха за какв осе бори, какво желае, кои са положителните, кои са неприятните.

Велислава Кръстева, за наслада на протестиращите, напусна Народния спектакъл, само че това не успокои неколцината недоволни, измежду които и Камен Донев, който пък в изявление пред Би Ти Ви назова шефа " шушумига ", " човечец " и сподели, че " не е непокътнат човек ". Донев също се впусна в медийни гостувания, разяснявайки просторно обстановката.

А голяма част от медиите преднамерено преекспонираха протичащото се, обявявайки, че цялата натрупа на театъра е против назначението на Василев, който им бил наложен. Оказа се, че безусловно трима души са недоволните, само че са гласовити като за 70 – колкото е цялата натрупа.

През март Донев, Йорданов, Албена Колева и няколко други дори сътвориха „ Движение за просвета ”, като оповестиха, че ще работят с всички институции и политически обединения, само че нямали упоритостта да се трансформира в партия. Целта - незабавното освобождение на Васил Василев като шеф на Народния спектакъл и „ съответно законодателство за креативните институции ”, което да предотврати отсега нататък сходни назначения.

През юли Донев публично разгласи, че няма да играе повече в постановката „ Животът е прелестен “, изтъквайки " последна непоносимост към обстановката в Народния спектакъл и безобразното, надменно държание на шефа на театъра ".

Разбира се, Демократична България и Политическа партия не пропуснаха да  политизират в допълнение абсурда, бързайки да завяват, че „ дейностите на шефа припомнят мракобесните времена от недалечното минало на България и са цялостната диаметралност на това, към което българската просвета би трябвало да се стреми ", а техни деятели и поддръжници се появиха и на митинг в поддръжка на Морфов, призовавайки " демократично мислещите български жители да заявят изрично позицията си ”.

Дори и оставяйки настрани всичко, случило се до днешния ден, явните и непрестанни опити за оказване на насила над шефа на Народния спектакъл, намесването на партии в свадите сред актьорите, срамните дейности на някои, човек няма по какъв начин да остане апатичен към написаното от Ани Пападопулу. Безпристрастният наблюдаващ схваща, че не от през вчерашния ден доста артисти са подложени на тормоз от самозабравили се техни сътрудници и режисьори, които не престават да си помпят егото с разнообразни инициирани от самите тях спорове и митинги, настройки хората в  гилдията едни против други, до момента в който тази или онази партия се пробва да яхне протичащото се. Или пък даже да провокира сходни земетресения.

Опитите на една дребна гръмогласна групичка да упрекна за всички грехове шефа, очевидно не се получават, тъй като съвсем всички артисти са зад него, а съдейки и по разкритията на Пападопулу, казусът несъмнено не се споделя Василев, в противен случай. А че задачата в никакъв случай не е била „ самураите ”, както ги назова тя, да реализират нещо градивно, излиза наяве още веднъж от нейните думи, отправени към коментар под поста и че неведнъж цялата натрупа и шефът са търсили връзка както с Александър Морфов, по този начин и с останалите опозиционери, само че въпросните са отказали разговор.

Хора от средите на театъра настояват и друго – евентуално държанието на въпросните борци е подтиквано в това число и от избрани политически ползи и партии, които умишлено нажежават така и така обострената до краен лимит конюнктура. Кои са те, не е мъчно да се досетим, съдейки по дейностите им през последните 6-7 месеца. А от всичко това най-големите губещи са както феновете, принудени да бъдат очевидци на кавги разкази, истории, обиди, правосъдни каузи и впрочем, както и самият спектакъл – освен „ Иван Вазов ”, а цялата колегия, даже културата...

Виктория Георгиева, коментар за 

***

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР