Актрисата Али Строукър получи отличието за поддържаща женска роля за

...
Актрисата Али Строукър получи отличието за поддържаща женска роля за
Коментари Харесай

За пръв път награда "Тони" беше връчена на актьор в инвалидна количка

Актрисата Али Строукър получи оценката за поддържаща женска роля за присъединяване си в нова версия на класическия мюзикъла " Оклахома! " на 73-тото издание на премиите " Тони. Така тя се трансформира в първия артист в инвалидна количка, който взема оценката, съобщи " Ройтерс ".

С най-вече статуетки от церемонията в " Рейдио сити мюзик хол " си потегли мюзикълът " Градът на пъкъла " (Hadestown). Постановката, която сграбчи 8 наградата, е за пътешествието на една двойка до подземното царство. Тя е основана на старогръцкия мит за Орфей и Евридика. Рейчъл Чавкин, която взе премията за постановка на мюзикъл за работата си по " Градът на пъкъла " означи, че е единствената жена с мюзикъл на Бродуей тази година. Тя прикани театралният свят да не затваря очи пред тази негативна наклонност. " Това е неуспех на въображението ", сподели Чавкин на публиката.

За най-хубава театрална пиеса беше определена " Лодкарят " на английския драматург Чез Бътъруърд. В нея той се занимава с мъчителната тематика за насилието в Северна Ирландия през 80-те години на XX век. Постановката по текста донесе премията за най-хубав режисьор на Сам Мендес.

Брайън Кранстън взе оценката за водеща мъжка роля. Той играе ефирен водещ в " Мрежата ", акомодация по едноименния филм от 1976 година Кранстън посвети премията си на същинските публицисти и обърна внимание на непрекъснатите офанзиви на американския президент Доналд Тръмп към медиите. Актьорът съобщи, че врагът на хората не са медиите, а демагогията.

 Екипът на
© Brendan McDermid, Reuters

Екипът на " Градът на пъкъла ".

Наградата за водеща женска роля отиде при 87-годишната Илейн Мей, а оценката за основна мъжка роля в мюзикъл взе Сантино Фонтан за присъединяване си в " Тутси " по едноименния филм от 1982 година За превъплъщението си в музикалната легенда Шер в " Шоуто на Шер " Стефани Блок сграбчи " Тони " за водеща женска роля в мюзикъл.

Призът за поддържаща женска роля в мюзикъл взе Силия Кийнън-Бългър, която взе участие в акомодацията по романа на Харпър Ли " Да убиеш присмехулник ". Английският артист Бърти Карвъл, който влиза в облика на медийния магнат Рупърт Мърдок в постановката " Мастило ", взе оценката за поддължаща роля при мъжете. Актрисата Розмари Харис и драматургът Терънс Макнели получиха статуетки за изцяло творчество.

Наградите " Тони " са учредени през 1947 година и носят името на театралната актриса Антоанет Пери, наричана Тони. Те се присъждат за най-хубавите продукции на Бродуей и са считани за театралния еквивалент на премиите " Оскар ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР