Активността в промишления сектор на Китай се е забавила, тъй

...
Активността в промишления сектор на Китай се е забавила, тъй
Коментари Харесай

Активността в промишления сектор на Китай се е забавя

Активността в промишления бранш на Китай се е забавила, защото са отслабнали вносът и вътрешното търсене, сочи оповестено през днешния ден изследване на фона на засилващото се комерсиално напрежение сред Пекин и Вашингтон, съобщи Асошиейтед прес.

Месечният показател на мениджърите по доставките PMI, изготвян от Китайската федерация по логистика и покупки, се е намалил до 51,2 по отношение на 51,5 по канара от 100 пункта. Резултат над 50 бележи напредък.

Показателите за производството и новите поръчки бележат спад, а за износа той е останал неизменен на ниво 49,8 при канара от 50 пункта.

Анализаторите чакаха интензивността в китайското промишлено произвеждане да отслабне, защото регулаторните органи започнаха да стягат контрола върху банковото кредитиране предходната година, с цел да лимитират възходящия дълг.

Търговският спор сред Пекин и Вашингтон ускори опасенията за последствията върху промишленото произвеждане.

Администрацията на президента Доналд Тръмп увеличи на 6 юли вносните мита върху китайски артикули на стойност 34 милиарда $. Пекин отговори, като увеличи митата върху американски артикули на същата стойност.

Износът понижа като дял от китайската стопанска система и способства за под един % от годишния стопански напредък, само че към момента поддържа милиони работни места в производството.

Международният валутен фонд (МВФ) предвижда китайският стопански напредък да се забави тази година от 6,9 на 100 до 6,6 %. В дълготраен проект фондът чака растежът да се забави до 5,5 % до 2023 г
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР