Активността на провеждащите се в неделя в Гърция предсрочни парламентарни

...
Активността на провеждащите се в неделя в Гърция предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Малко над 40 процента избирателна активност в Гърция часове преди края на вота

Активността на провеждащите се в неделя в Гърция предварителни парламентарни избори е 40,77% към 16.30 часа локално време. Това оповестява " Катимерини ", като се базира на известие от Министерство на вътрешните работи.

Този % е с 8% по-нисък от 48,76%, регистриран по същото време на 21 май.
Около 3 564 116 души са дали своят вот съвсем 2,5 часа преди изборните секции да затворят в 19 часа.

Това е резултатът въз основа на информация, предадена от 88% от изборните секции.

Достоверен набор от изборни резултати в цялата страна ще стане наличен към 20:30 ч., прибавиха от министерството.

Екзит пол се чака незабавно след затварянето на изборните секции в 19 часа локално време. Ранните публични резултати се чакат към 20 часа.

Припомняме, че партията " Нова народна власт " на някогашния министър-председател Кириакос Мицотакис завоюва вота на 21 май с 20 пункта преднина пред лявата партия " Сириза " - разлика, която Гърция не е виждала от 70-те години на предишния век.

Но тя не съумя да реализира болшинството, належащо за независимо ръководство, заради пропорционалната система за гласоподаване, въведена за това гласоподаване.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че " Нова народна власт " ще завоюва с огромна преднина пред " Сириза ", която управляваше в интервала 2015-2019 година в разгара на гръцката дългова рецесия.

Общо 32 партии, обединения и самостоятелни се състезават на вота в неделя.

При новата система спечелилата партия получава бонус от 20 до 50 места. Тя получава непосредствено 20 места, в случай че получи най-малко 25% от гласовете, и може да получи до 50 места, в случай че получи към 40% от гласовете.

В Гърция гласуването е наложително по закон, употребяват се единствено бюлетини.

Гърците могат да гласоподават с изключение на с персонална карта, още с паспорт, шофьорска брошура или персонална здравна брошура.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР