Активността е била 51,9 процента в 17.08 ч. московско време,

...
Активността е била 51,9 процента в 17.08 ч. московско време,
Коментари Харесай

Висока избирателна активност в Русия, 127-годишна гласува

Активността е била 51,9 % в 17.08 ч. московско време, а по последни данни от 18 ч. е достигнала 52,97 %.

Избирателните секции в Западна Русия затварят в 20 ч. московско време (19 ч. българско време). Изборният ден ще приключи час по-късно (20 ч. българско време) в анклава Калининград - най-западната територия на страната, която се простира в 11 часови пояса.

110 милиона руснаци имат право на глас. Няма подозрение, че безспорният победител ще бъде Владимир Путин. Въпросът е с какъв брой и при каква изборна интензивност. Междувременно Централна изборна комисия заяви, че уеб сайтът на ЦИК е бил подложен на компютърна офанзива от IP-адреси от 15 страни.

127-годишна гласоподава

Най-възрастната жена в Русия, която е на 127 години, гласоподава през днешния ден в Кабардино-Балкария, заяви ръководителят на Централната изборна комисия на Кабардино-Балкария Вячеслав Гешев, представен от ТАСС.

Във видеовръзка с осведомителния център на Централната изборна комисия на Русия той сподели, че е било проведено гласуването на най-възрастната жена в Русия, която е на 127 години. Той добави, че дамата е вписана в книгата на върховете на Гинес. Гешев посочи, че дълголетницата живее на село и се е възползвала от опцията да гласоподава вкъщи.

Украйна спря достъпа до СИК в съветските консулства

Блокирането в Украйна на достъпа на руснаци до изборните секции, където могат да гласоподават за президент на Русия, е нелегално. Това съобщи за ТАСС говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.
Тя сподели, че много преди 18 март киевските управляващи са почнали да плашат съветските жители, пускайки информация за погроми и провокации в секциите в съветските дипломатически институции в чужбина. Когато стана ясно, че съветските жители не могат да бъдат сплашени, Киев взел "безпрецедентно " решение - физически да не допусне съветски жители в деня на изборите до секциите, сподели тя.
На 8 март организации на украински националисти обявиха, че ще осуетят гласоподаване в секции в съветски дипломатически ведомства.
По-късно украинският външен министър Арсен Аваков заяви, че режимът на защита на съветските задачи в днешния ден не планува достъп на жители. Подстъпите към съветското посолство в Киев още от нощта са блокирани от чиновници на силовите ведомства и националисти. В постройката могат да влизат единствено дипломати.
Аналогични ограничавания има за съветските консулства в Одеса, Харков и Лвов.
Представител на ЦИК на Русия назова блокирането на съветските дипломатически представителства филантропична експанзия.
В Украйна живеят милиони етнически руснаци, само че не е ясно какъв брой са записаните съветски гласоподаватели. Украйна стачкува против гласуването в Крим, анексиран от Русия преди четири години. Киев е сърдит и от съветската поддръжка за проруските сепаратисти в Източна Украйна, където смъртоносният спор продължава, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР