Активно свлачище от няколко дни заплашва да прекъсне единствения път

...
Активно свлачище от няколко дни заплашва да прекъсне единствения път
Коментари Харесай

Свлачище заплашва да прекъсне единствения път до пазарджишко село

Активно свлачище от няколко дни заплашва да прекъсне единствения път до пазарджишкото село Равногор, известно със своята мандра и обичано на туристите през летния сезон.
Прочетете още
Пред проваляне е сектор сред Брацигово и Равногор, сигнализират локални поданици от региона. Целият път е ремонтиран през 2023 година, само че към момента на доста места няма мантинели, и шофирането до горе е рисково.

По думите на кметът на община Брацигово Надежда Казакова казусът датира от един месец и се чака финансиране. Миналата година пътят е асфалтиран, само че свлачището се задействало тази зима, посочи Казакова.

Има обрушване на част от банкета на пътя и е сложена сигнализация. Към момента няма основна заплаха от проваляне на пътя, заяви шефът на Областното пътно ръководство в Пазарджик инж. Мая Шимбова и посочи, че изготвя отчет до Агенция " Пътна инфраструктура " с искане за създаване на подпорна стена.

Жителите на Равногор се притесняват, че в случай че пропадне пътят, селото остава напълно изолирано за доставки на храна, за оказване на здравна помощ, и за достъп на пожарни, съобщи БНР. 

Единственият различен черен път до там е през Нова махала, само че той не е поддържан от десетилетия, обрасъл е и по него могат да минават само дървосекачески камиони и тежки офроуд машини.



 

Снимки: Facebook, Dimitar Kazakov
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР