Активно пътуващите българи са около 4.1 млн., като средно те

...
Активно пътуващите българи са около 4.1 млн., като средно те
Коментари Харесай

Активно пътуващите българи са около 4.1 млн., пътуват средно 6 пъти годишно

Активно пътуващите българи са към 4.1 млн., като приблизително те почиват по 6 пъти в годината. Останалите 3 млн. по една или друга причина не могат да си разрешат да изоставен дома си. Това сподели пред " Телеграф " Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

Той съпостави, че годишно нашенци вършат по 24 млн. пътувания в страната, до момента в който в Гърция излизат едвам 1 млн. " При тези числа не може да се каже, че българите всеобщо вървят в съседката ни. Ако вземем месец юли, тогава 120 хил българи са отишли в Гърция, до момента в който на Слънчев бряг в един ден са били заети 450 хиляди кревати ", даде образец Драганов. Той разяснява, че през тази година към 70% от хотелите в България са достигнали 2019 година, а другите 40% би трябвало да поработят през зимата, с цел да могат да доближат през 2024 година параметрите преди коронавирус рецесията.

По отношение на зимния сезон шефът на института чака той да е мощен, защото пътуванията се усилват както у нас, по този начин и в целия свят, основно в Европа.
Скъпо
Директорът е безапелационен също по този начин, че общоприетото разбиране, че в България е по-скъпо, в сравнение с в Гърция не е правилно. Той се базира на изследване на " Постофис " -английския барометър за цените, който демонстрира, че Гърция е два пъти по-скъпа от България. " Толкова на ниска цена колкото у нас не може да изкарате в Гърция. Тук може да купите баничка за 1 лев и може да ядете скара с бира за 11 лв., до момента в който в Гърция това е невероятно ", уверен е специалистът.
Данък
ДДС-то от 9% остава за хотелите и се надявам да се резервира както за заведенията за хранене, които са към хотелите, по този начин и за заведенията за публично хранене, разяснява Драганов. Той акцентира, че 2024 към този момент е контрактувана на всички пазари и тези хотели и заведения за хранене, които дават настаняване и хранене, са пресметнали своите предложения въз основата на 9%. " Философията на туризма е, че ниските цени водят туристите в България. Всяко нарастване прави туристическият артикул неконкурентоспособен ", съобщи той. Експертът добави, че по време на ковида туризмът е обяснил на българските държавни управления, че браншът има потребност от небосвод, защото работят напред. " Продажбите за 2024 година към този момент са осъществени. Имаме хора, които са се записали за идната година и в този момент няма по какъв начин да им кажем, че усилваме цената ", съобщи Драганов.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР