Активните случаи на COVID-19 са 523 души от 48 населени

...
Активните случаи на COVID-19 са 523 души от 48 населени
Коментари Харесай

Общо 523 са активните случаи на COVID-19 в 48 населени места в Сливенско

Активните случаи на COVID-19 са 523 души от 48 обитаеми места в Сливенско, оповестиха от Областния спешен щаб. През последното денонощие са регистрирани 86 нови случая, като 12 души от заболелите са се инфектирали в фамилни огнища. Останалите инфектирани са най-вече от Сливен и Твърдица. Няма записана централизация на огнище в един квартал или на една улица.

Разпространението на вируса е дифузно. През последното денонощие е умрял пациент на 68 години, със сърдечно заболяване.



Днес, 5 ноември, ще бъдат изследвани потребителите в обществен дом в Твърдица. Проби ще бъдат взети от над 200 мъже с умствена назадничавост и психологични болести. До момента позитивни за COVID-19 са 31 души от личния състав и трима домуващи. Лечението на заболелите са организира в домашна изолираност, под наблюдението на персоналните лекари. Засега хоспитализация не се постанова.

От ОДМВР-Сливен, оповестиха че през миналото денонощие са осъществени 387 инспекции за съблюдаване на карантина, като са открити два случая на нарушение. В региона са осъществени 82 инспекции тук-там за публично прилагане и в градския превоз, за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. За установени нарушавания са формирани 12 акта и 15 предупредителни протокола.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР