Активните интернет потребители ще отделят с 4% повече средства за

...
Активните интернет потребители ще отделят с 4% повече средства за
Коментари Харесай

Колко ще похарчим за коледни подаръци тази година

Активните интернет консуматори ще отделят с 4% повече средства за коледни дарове спрямо предходната година или приблизително по 235 лева, демонстрира изследване на Pazaruvaj.com. Резултатите сочат, че с приближаването на Коледа българите са доста по-предразположени към онлайн извършването на покупки. Потребителите, които желаят да изразходват по-малко време, употребяват преимуществата на виртуалните лавици, откъдето черпят доста хрумвания и намират по-изгодни предложения. При вземането на решение от ден на ден оказват помощ написаните от други хора оценки, отзиви и тестванията на артикули.

В този празничен сезон интернет потребителите ще купят коледни дарове приблизително за най-малко 5-6 души, на първо място от тесния фамилен кръг. Затова намирането на подобаващите артикули и изборът на източника за тяхното набиране не е лесна задача.

Коледен подарък най-вече за най-близките родственици възнамеряват да набират 86% от респондентите, а междинната му стойност ще е 49 лв.. Колегите се подреждат на по-задните места, като за тях подаръкът ще е приблизително 18 лв..

Малко над половината от интервюираните - 54%, се стремят да донесат наслада на околните си с качествени дарове, като при избора на продукта обръщат внимание на съотношението цена-качество.

Докато сърфират в интернет, преди да пазарят, потребителите се осведомят в детайли и нормално преглеждат асортимента на няколко онлайн магазина. В лова на дарове съвсем 3/4 от планиращите покупките ще разчитат на най-малко 3 източника в интернет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР