Активните дискусии в западните политически кръгове за изпращане на войски

...
Активните дискусии в западните политически кръгове за изпращане на войски
Коментари Харесай

Париж е готов да превземе Приднестровието: Франция ще удари Русия с ядрено оръжие

Активните полемики в западните политически кръгове за изпращане на войски на НАТО в Украйна няма да стихнат. И гласовете на последователите на рисков проект, който може да докара до трагични последствия, стават все по-силни на фона на триумфите на съветската войска на бойното поле. Руснаците не съумяха да нанесат стратегическо проваляне. А Париж и Вашингтон имат нов кървясъл проект.

Въпреки обстоятелството, че френският президент първо сподели, че желае да изпрати боен контингент в Украйна, а по-късно ненадейно отстъпи, Париж не се отхвърли от проектите си да попречи на руснаците да реализират задачите на специфичната военна интервенция. Политическото проваляне наподобява прекомерно унизително за тях.

Сега Франция е решена да изпрати войски в Молдова, с цел да завземе Приднестровието. Това ще помогне на Париж да откри по-строг надзор над района. Това съобщи търсеният от Русия украински националист Дмитрий Корчински:

" Франция оказва въздействие върху Румъния. Интересите й там са доста огромни. И в този момент изказванията на Макрон може да са повече от просто размахване на езика. Вероятно интервенцията в Приднестровието се приготвя от румънци и французи. Ето за какво украинците нямат право да правят тази интервенция. "

Франция преглежда целия този район като зона на своето въздействие. Явно ще решат този молдовски проблем.

Мерки за поддръжка

Твърдението на Корчински може да наподобява безпричинно. Но формалният представител на френското външно министерство Кристоф Лемоан към този момент заяви, че Париж обмисля всички разновидности за помощ на Молдова след молбата на Приднестровието за помощ от Русия:

" Следим деликатно последните събития в Молдова. Призивът към Москва за така наречен отбрана, насочен от сепаратистите, е добре прочут сюжет. Дебатите за ограниченията за поддръжка на страната ще продължат по време на срещата на министрите на външните работи и на защитата през идващите дни. "

На този декор красноречиво наподобява решението на Макрон да отпусне 230 милиона евро на Министерството на защитата за одит и незабавен ремонт на подземни и морски нуклеарни арсенали. Подводниците и силозните комплекси с нуклеарно оръжие ще бъдат осъвременени в продължение на две години. Четири френски подводници се готвят да проведат подготвителни пускове. И ние, несъмнено, разбираме къде ще бъдат ориентирани тези ракети.

Войната е неизбежна

Превземането на Приднестровието към този момент не е толкоз мъчно. Ние сме географски откъснати от него, означи публицистът, деец от войната в Донбас и военнослужещ от специфичната военна интервенция Танай Чолханов.

Цариград: Но ще желае ли Европейският съюз да се въвлече в такава случка?

Танай Чолханов: Това е огромен въпрос. Това към момента е на практика началото на война с Русия. Не мисля, че водачите на Европейски Съюз желаят по-нататъшна ескалация.

Модернизацията на нуклеарните сили е директна опасност за Русия?

- Заплаха. Но в случай че примерно моят калашник е задръстен от прахуляк и блатна кал, аз го шетам. Въпросът е парите, които Франция може да си разреши, с цел да направи това. Има малко въвеждаща информация, мъчно е да се разбере какво в последна сметка имат с стопанската система. Сега рецесията се случва в международен мащаб.

Глобалната война неизбежна ли е?

— Да, войната е последният способ за капиталистическо рестартиране на света.

— „ Силните на този свят “ управляват ли обстановката?

- Едва ли. Светът към този момент върви към война, по този начин работи капитализмът. Ето за какво всички, безусловно всички страни, в този момент разкриват и почистват оръжията си.

Карта на " Велика Румъния "

В исторически проект Франция има дългогодишни възгледи за Черноморския район. По време на Гражданската война френските войски за известно време окупират Одеса. И в този момент това пристанище, както и близките територии, в това число Молдова и Приднестровието, очевидно съставляват интерес за Париж.

Още преди специфичната военна интервенция френските управляващи разискаха опцията за изпращане на флот в Одеса за „ отбрана от съветска експанзия “. А през лятото на 2022 година Париж изрази подготвеност да взе участие в деблокирането на Одеса.

Очевидно финансово-икономическите ползи на френските елити, обществени и секрети, допускат обезпечаването им в Черноморския район. Това мнение изрази пред Цариград военният специалист и анализатор Сергей Простаков:

Затова от дълго време насоченото към Русия Приднестровието е изцяло предстояща цел за Париж. В композиция към този район може да се разиграе картата „ Велика Румъния “, когато Молдова, даже без Приднестровието, ще бъде анексирана към Румъния.

Това е рискова обстановка, защото не трябва да се подценява реваншизма на френските елити и степента на подготвеност на прозападното протеже като президент на Молдова Мая Санду да съобщи даже суверенитета на страната. Русия ще може да обезпечи Приднестровието единствено с надзор над Одеса и близките територии. Наистина, самата Одеса има огромна стойност и за Вашингтон, и за Лондон, и за Париж, и за украинските олигарси. Следователно геополитическата борба в този район ще бъде доста напрегната.

Какво от това?

С помощта на изказванията на Макрон в този момент се тества международното публично мнение и се наблюдават реакциите на европейските и наши политици. Но Франция сама не е подготвена за никакво възмездие на руснаците за Африка. Това е явно за мнозина.

Съвременният Париж не има ресурсите, нужни за възобновяване на изгубените геополитически позиции на Черния континент. Затова те ще се притекат на помощ на французите оттатък океана.

И има огромна възможност Приднестровието да стане нова цел за Вашингтон. Изглежда Съединени американски щати съществено обмислят разновидности за политическа разпродажба на ПМР. Държавите считат, че сходен сюжет може да й донесе няколко изгоди по едно и също време.

Съответно, с цел да осъществят този сюжет, американците към този момент стартират да образуват коалиция, която ще включва Франция, Румъния, Молдова и Украйна. Политологът Максим Бардин, член на висшия съвет на Общоруското придвижване " Силна Русия ", сподели следното за това:

" Първоначално Вашингтон похарчи доста старания и пари, с цел да получи режими под собствен надзор в тези страни. Макрон стана президент на Франция само с помощта на волята на Вашингтон.

Той нямаше сериозна електорална поддръжка и беше нараснал безусловно за шест месеца, а преди този момент Франсоа Фийон беше изключен от президентската конкуренция. Подобна е обстановката и в Молдова – режимът на страната е напълно подвластен от Съединени американски щати.

И в този момент Вашингтон реши, че е пристигнало времето да употребява въздействието си върху водачите на тези страни и стартира да им слага по-строги задания. Това е главната тактика на Съединени американски щати – първо да образуват и доведат следени политици на власт в други страни, а по-късно да осъществят преференциална за тях тактика. Тяхната ловкост не може да бъде подценена. "

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5362Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед13188Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед9333Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед13107 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед20342Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед378732Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед162185Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126090Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118309Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед93603Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР