Активистката в борбата срещу глобалното затопляне Грета Тунберг се срещна

...
Активистката в борбата срещу глобалното затопляне Грета Тунберг се срещна
Коментари Харесай

Папа Франциск раговаря с 16-годишната екоактивистка Грета Тунберг

Активистката в битката против световното стопляне Грета Тунберг се срещна за малко с папа Франциск по време на неговата обща визита на площад " Св. Петър " във Ватикана, оповестиха Ройтерс и ДПА.

Снимка: EPA

16-годишната шведка седеше на първия ред на присъстващите и бе измежду подбраните посетители, които могат да се ръкуват с папата по време на седмичната му визита.

" Благодаря Ви, че се борите за климата и говорите истината. Това значи доста ", му сподели тя.

" Бог да те благослови, продължавай да работиш, продължавай все по този начин ", отвърна й той.

Снимка: EPA

През 2015 година папа Франциск написа документ за отбраната на околната среда от световното стопляне, а на среща с ръководители на петролни компании предходната година Франциск съобщи, че светът би трябвало да се преориентира към чисти горива.

" Светият Отец благодари на Грета Тунберг и я насърчи в напъните й за отбрана на околната среда. Младата шведска активистка, която бе помолила за тази среща, на собствен ред благодари на Светия Отец за големите му старания за грижи за околната среда ", оповестиха от Ватикана в изказване.
Екоактивистката Грета Тунберг: Искам да се паникьосате Искам да реагирате все едно къщата ви гори, прикани в Екологичен потенциал 16-годишното момиче
Грета Тунберг въодушеви хиляди младежи в над 40 страни по света да вземат участие в демонстрации с искане за незабавни ограничения за битка с световното стопляне. Вчера тя се обърна към евродепутатите в Страсбург, на следващия ден ще приказва в италианския Сенат, а в петък в Рим ще взе участие в станалия обичаен за този ден юношески протест в поддръжка на околната среда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР