Активистите на ЛГБТ-обществата създадоха собствена войска за борба срещу терористичната

...
Активистите на ЛГБТ-обществата създадоха собствена войска за борба срещу терористичната
Коментари Харесай

Newsweek гръмовно: Гейове създават Бунтовническа освободителна армия за борба срещу „Ислямска държава”

Активистите на ЛГБТ-обществата сътвориха лична армия за битка против терористичната формация „ Ислямска страна ”, оповестява американското списание Newsweek. По информация на изданието, бойният отряд се назовава „ Бунтовническа освободителна войска на хомосексуалистите ” (The Queer Insurrection and Liberation Army, или TQILA) и ще се бори дружно с „ Международните революционни размирен войски ” (IRPGF), които влизат в състава на „ Международния батальон на свободата ” (International Freedom Battalion), настоящ в Сирия. „ Ние, Международните революционни размирен войски, публично разгласяваме за основаването на Бунтовническа освободителна войска на хомосексуалистите...., която ще се състои от деятели на ЛГБТ-движенията, както и от тези, които се борят с половата бинарност и покровителите на концепцията за женска гражданска война и по-мащабна полова и полова революция”, се споделя в изказване на придвижването, оповестено в Туитър.

По данни на изданието, задачата на TQILA е битка с „ фашизма, тиранията и гнета”. Newsweek написа, че точният брой на бойците на новосформираните войски все още не е прочут. Представителят на TQILA Хевал Роджилат (Heval Rojhilat) означи, че отрядите към този момент са взели участие в боевете за сирийския град Ракка.

По-късно обаче представител на Сирийските демократични сили (СДС) опроверга информация за основаването на отряд от хомосексуалисти за битка с близкоизточната радикална формация „ Ислямска страна “, предава РИА Новости, като се базира на организация ARA News.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР