Активисти от индийската общност протестираха пред офиса на Meta в

...
Активисти от индийската общност протестираха пред офиса на Meta в
Коментари Харесай

Индийци в Лондон поискаха от Meta да вземе мерки срещу дезинформацията

Активисти от индийската общественост стачкуваха пред офиса на Meta в Лондон, призовавайки обществената платформа да контролира разпространяването на ненавист и дезинформация преди парламентарните избори в Индия. Около 10 протестиращи в бели костюми и маски на лицата застанаха пред входа на офиса, държейки плакати с надписи " Зук печели от ненавист " и " закононарушения против демокрацията ". Индия, най-голямата народна власт в света, е изправена пред 6-седмичните си национални избори, които стартират в петък и на които имат право да гласоподават близо 970 млн. души.

Повечето социологически изследвания плануват победа за министър-председателя Нарендра Моди и неговата хиндуистка националистическа партия за трети следващ петгодишен мандат.
Обезпокоени сме от метода по-който изборите се контролират посредством наличие в обществените медии и то от ръководещата партия в Индия. Има доста материали, подстрекаващи към ненавист против малцинствата, изключително против мюсюлманите, само че по-късно и против опозиционните партии.
Лотика Сингха, деятел от индийската общественост

Сингха добави, че фирмите за обществени медии като Meta би трябвало да бъдат държани виновни. Индия може да се похвали с повече от дузина езици, всеки от които е роден за повече от 10 милиона души. Освен това тя има над 300 милиона консуматори във Фейсбук и близо половин милиард консуматори на WhatsApp - най-вече от всички страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР