Активисти от групата Rezistenza Malta закачиха през нощта плакати на

...
Активисти от групата Rezistenza Malta закачиха през нощта плакати на
Коментари Харесай

Малтийски политици са под натиск заради 1.6 млн. долара, платени на офшорни фирми

Активисти от групата Rezistenza Malta закачиха през нощта плакати на вратата на Министерството на туризма в Малта в символ на митинг против отрасловия министър Конрад Мици. Причината са разкрития, направени в границите на " Проекта Дафне ", в който публицисти от целия свят не престават следствията на убитата малтийска журналистка Дафне Каруана Галиция.

Кондард Мици и шефът на кабинета на премиера Кийт Шембри са изправени пред засилващ се напън поради разкритията, че 1.6 милиона $ са били платени на анонимна дубайска компания, определяна като един от двата целеви клиента на техни лични офшорни компании в Панама, написа " Гардиън ".

Макар никакви сметки или заплащания сред дубайската компания и компаниите в Панама да не са се състояли, оголен неотдавна имейл от " Досиетата от Панама " демонстрира, че е имало проект две дубайски компании да бъдат " съществени целеви клиенти " на панамските компании на Мици и Шембри. Според изследване в границите на " Проекта Дафне " дубайските компании са получили незнайно заплащане от 1.6 милиона $.

Притежанието и ръководството на офшорни компании е като цяло законно. Но информацията за проект за бизнес връзки сред фирмите повдигна нови въпроси за Мици и Шембри, чиито офшорни компании бяха разкрити с помощта на следствията по " Досиетата от Панама ".

Шембри отхвърли да знае за заплащанията към дубайските компании, наречени 17 Black Limited и Macbridge Limited. Но призна, че и двете компании, които са регистрирани в Дубай, " са включени в чернова на бизнес проекти (като) евентуални клиенти ". В настрана изказване Мици настоя, че няма никаква връзка сред него и дубайските компании.

Последното разобличаване следва траялите месеци наред следствия в границите на " Проекта Дафне " - интернационален съюз на медийни организации, които не престават работата на убитата с кола бомба през октомври Дафне Галиция.

Имейл, оголен в " Досиетата на Панама ", разказва по какъв начин панамските компании на Шембри и Мици е трябвало да бъдат употребявани за редица бизнес благоприятни условия, в това число преработване, инфраструктурни планове, риболовство и туризъм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР