Активисти на „Продължаваме промяната“ събират подписи от минувачи за участие

...
Активисти на „Продължаваме промяната“ събират подписи от минувачи за участие
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: ПП събират подписи за изборите на празен лист

Активисти на „ Продължаваме промяната “ събират подписи от минувачи за присъединяване в изборите. Това обаче се прави в нарушаване Закона на персоналните данни и Избирателната комисия, защото партията на Кирил Петков и Асен Василев още не е записана. Освен това хората слагат подписите си на празен лист, видя Lupa.bg.



„ За следващ път Политическа партия " Продължаваме промяната " демонстрира, че тя е над всевъзможни закони и всевъзможни правила, тях закони не ги интересуват и ги газят като валяк.

Нерегистрирана партия, т.е. едно правно нищо в нарушаване на ИК, както и в нарушаване на Закона за отбрана на персоналните данни прави подписка на бланка без име на субекта, който ще взе участие в изборите. Това е наложително изискване по ИК, тъй като разписването на празна бланка значи, че този който се подписва не знае защо се подписва и събира персонални данни без да е админ на персонални данни, защото е правно нищо) “, разяснява пред Lupa.bg юристът Даниел Божилов.

Софийският градски съд в 7-дневен период от влизане в действие на решението за регистрация вписва политическата партия в регистъра на политическите партии. В тази връзка от 17 август съдът има 7 дни да ги впише. Може да го направи на 18 август, само че тогава срокът за подаване на документи в ЦИК ще е изминал. А може да го направи и на 25 август. Чак когато това се случи според алинея 4, те стават юридическо лице и едвам тогава могат да си вземат ЕИК (булстат), респ. да аплайват пред Комисията за отбрана на персоналните данни да станат админ на персонални данни, с цел да получат позволение да събират подписи, изясни юристът.

Той пита къде е ЦИК, Министерство на вътрешните работи, прокуратура? За какви почтени избори въобще може да се приказва, в случай че тези хора не съблюдават разпоредбите и нарушават правилата на равнопоставеност? Интересно по какъв начин ще налагаш господство на закона в случай, че го газиш при всяка твоя поява?

Прокуратурата не възрази против регистрацията на „ Продължаваме промяната “ като партия и в този момент следва произнасянето на Софийския градски съд.

За да разгласи решението си, арбитър Никола Чомпалов има 14 дни. Ако го направи преди края на периода и при декларираното от прокурор Милен Ютеров, че държавното обвиняване не възразява против регистрирането на " Продължаваме промяната ", групировката може да влезе в периода - до 17 август, и да се записва за независимо присъединяване във вота на 2 октомври.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР