Активистът Виталий Шишов, който оглавяваше благотворителната организация Беларуски дом в

...
Активистът Виталий Шишов, който оглавяваше благотворителната организация Беларуски дом в
Коментари Харесай

Откриха беларуски активист обесен в парк в Киев

Активистът Виталий Шишов, който оглавяваше благотворителната организация „ Беларуски дом в Украйна ” със седалище в Киев, е открит обесен в парк в украинската столица.

По-рано приятелката на Шишов подаде сигнал в полицията за неговото изгубване, откакто деятелят не се прибрал у дома след постоянния си крос.

Полицията заведе дело за преднамерено ликвидиране и заяви, че проверява всички вероятни версии, в това число ликвидиране, показано като самоубийство.

Очаква се повече детайлности да се изяснят след разпита на очевидците, разбор на записите от камерите от местопроизшествието и провеждането на редица експертизи и следствени опити. На мястото на случилото се е открит мобилният телефон на Шишов.

Украинската осведомителна организация УНИАН заяви, че тази заран полицията в Киев се е обърнала към всички, които познават Виталий Шишов, да дават на следствието информация за последните седмици от живота му, за неговото психическо и прочувствено положение и възможни отправени към него закани.

По данни на беларуския правозащитен център „ Весна ”, Шишов бил забелязал по-рано, че е наблюдаван. 

Виталий Шишов ръководеше благотворителната организация „ Беларуски дом в Украйна ”, която оказва помощ на на Минск в Украйна да си наемат жилище, да легализират престоя си и да стартират работа. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР