Активистът на "Да, България" Ивайло Мирчев и един от създателите

...
Активистът на "Да, България" Ивайло Мирчев и един от създателите
Коментари Харесай

Слаб интернет в секциите е абсолютно несъстоятелен аргумент

Активистът на "Да, България " Ивайло Мирчев и един от основателите на платформата "Ти броиш " показа във Facebook своя позиция във връзка видеонаблюдението в изборните секции и изразените опасения от ръководещите за слаб сигнал в тях.

Ето какво написа Мирчев в обществената мрежа:

Управляващите се тормозят от опцията за живи видео предавания от броенето на бюлетините в изборния ден и като мотив, с цел да не се осъществя това акцентират слаб интернет.

Това, обаче е безусловно неплатежоспособен мотив. До изборите има най-малко 2 месеца. В България има 12 000 секции. ЦИК може да провежда 10 мобилни екипа, които за 10 дни да обходят всичките тези 12 000 секции и да тестват скоростта на мобилния интернет към всяка една.

Като резултат надали допълнително от 5% от секциите изобщо ще има някакви проблеми. Причината - даже и в най-отдалечените региони те са в учебни заведения, читалища, към кметства, в центъра на селото, където има добър сигнал (има и изключения).

След разбор на проблематичните места се купуват мобилни усилватели (цената на един подобен е оскъдна спрямо тази на една машина за броене), с които се усъвършенства доста сигнала на мобилните оператори. Много компании от години имат сходна процедура за свои обекти, в които "сигналът е слаб ". Проблемът е решен.

Дори и да останат десетина секции със слаба съгласуваност, не е проблем покровителите да запишат процеса по преброяване и по-късно да стане обществен при съществуване на добра интернет връзка.

Видео излъчването на броенето на бюлетини и попълване на изборния протокол е наложително, с цел да се направи стъпка към възобновяване на доверието в изборния развой в България.

Линк към фейсбук статуса:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР