Активист срещу климатичните промени си залепи днес главата за стъклената

...
Активист срещу климатичните промени си залепи днес главата за стъклената
Коментари Харесай

Нов абсурд! Активист залепи главата си за шедьовър ВИДЕО

Активист против климатичните промени си залепи през днешния ден главата за стъклената бариера, сложена пред световноизвестната картина " Момичето с перлената обица ", съобщи Ройтерс. Творбата се намира в музея " Маурицхойс " в нидерландския град Хага и съгласно личния състав тя не е развалена.

Втори деятел се е залепил за стената до картината от 1665 година на нидерландския занаятчия Йоханес Вермеер.

Видео в обществените мрежи, чиято достоверност към момента не е тествана, демонстрира покрай творбата двама мъже с тениски на придвижването " Просто спрете петрола " (Just Stop Oil). На записа се вижда по какъв начин единият деятел полива главата на другия с гъста алена течност, която наподобява на доматена чорба, отбелязва вестник " Гардиън ".

Another masterpiece becomes a target for activists. This time it’s Johannes Vermeer’s Girl with a Pearl Earring.

How long before they start vandalising pieces that are not behind protective glass?
— Andrew Doyle (@andrewdoyle_com)

" Полицията е била известена за случая и трима души са арестувани. Състоянието на картината беше тествано от наш реставратор. За благополучие, стъклената бариера е предотвратила провали по шедьовъра ", обявиха от музея.

На видеа, които нидерландският музей разгласява през днешния ден, се чува по какъв начин един от деятелите споделя: " Как се чувствате, когато виждате по какъв начин нещо красиво и скъпо по всяка възможност се унищожава пред очите ви? ". " Това е същото възприятие, както когато виждаш по какъв начин планетата се унищожава ", продължава той.

Нидерландската полиция разгласи, че е задържала трима души, без да оповестява повече детайлности. Във видеото се вижда по какъв начин чиновниците на реда задържат двама индивида.

Това е следващото посягане против творби на изкуството в Европа дело на екоактивисти, които настояват, че по този метод желаят да привлекат вниманието върху проблемите, свързани с климатичните промени, осведоми Българска телеграфна агенция. При други похищения този месец творба на Клод Моне беше замерена с картофена пюре в Потсдам, Германия, а творба на Ван Гог - залята с доматена чорба в Лондон.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР