Активирани са всички канали за получаване на информация от страните,

...
Активирани са всички канали за получаване на информация от страните,
Коментари Харесай

Заловените 400 кг хероин за над 16 млн. лв. на границата с Турция са рекордни за последните 5 г.

Активирани са всички канали за приемане на информация от страните, през които е минал камионът
Заловеното количество хероин на " Капитан Андреево " е рекордно за последните пет години, сподели на брифинг на граничния пункт служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Той заяви, че по случая не е имало информация от партньорски служби, работено е главно на правилото разбор на риска. Разследването е в начален стадий, занапред предстоят доста дейности напълно по линия на интернационалното съдействие.

Активирани са всички канали за приемане на информация от страните, през които е минал камионът, сподели Калин Стоянов.

Общото тегло на хероина е 402,720 кг, който е на стойност над 16,7 млн. лв., прецизираха от митница Свиленград по-рано през днешния ден. Дрогата е била разпределена в 156 спални матраци, които камионът с лидер турски жител е превозвал. За разкриването на случая е спомогнало изследването на товарния автомобил с рентген.

От митницата в Свиленград означиха, че от 2019 година това е най-голямото количество хероин, арестувано на граничния пункт.
 Снимка: Окръжна прокуратура - Хасково
Пресичането на трафика на опиата е част от профилираната интервенция за усилване контрола на Граничен контролно-пропусквателен пункт, в която вземат участие структури на Министерството на финансите и Министерството на вътрешните работи
 Снимка: Окръжна прокуратура - Хасково
От Окръжна прокуратура-Хасково оповестиха, че са привлекли като 63-годишния водач на камиона, който е турски жител. Той е упрекнат, че без съответно позволение е пренесъл през границата от Турция в България хероин с общо тегло 402,72 кг на стойност 16 727 377,92 лева, като предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.
 Снимка: Окръжна прокуратура - Хасково
Ето какво още споделят от Окръжната прокуратура:

" На 17.04.2024 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", в посока от Република Турция към Република България, на трасе " Входящи товарни коли и рейсове ", се открил товарен автомобил с непозната регистрация. Водачът му Х.Х., турски жител, показал на митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока от Иран през Турция и България за Румъния - спални матраци. По метода " разбор на риска " транспортното средство било отклонено за щателна митническа инспекция. При осъществената такава във всички пренасяни 156 матрака, сред горния дунапрен и металните им пружини, чиновниците на Агенция " Митници " разкрили укрити общо 618 броя транспарантни полиетиленови лентовидни пакети с бежово прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то реагирало на хероин. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор. С разпореждане на наблюдаващия прокурор при ОП-Хасково лидерът на товарния автомобил Х.Х., на 63 година, е арестуван за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Х.Х. "
 Снимка: Окръжна прокуратура - Хасково
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР