Активирането на връзки с Европейския съюз - пътища, жп линии

...
Активирането на връзки с Европейския съюз - пътища, жп линии
Коментари Харесай

Икономиката на Украйна се срива

Активирането на връзки с Европейския съюз - пътища, жп линии и водни канали, няма да е задоволително, с цел да се компенсира загубата на изход на Черно море за Украйна, разяснява зам.-министърът на страната Тарас Качка пред европейското издание Politico.

Украинската войска разяснява в своя профил във Фейсбук, че Русия сега натрупа войски в Приднестровската република, самопровъзгласила самостоятелност от Молдова, и упованията са за удари против Одеса. Руските военни пробват да завладяват Донбас и да отрежат достъпа на Украйна до Черно море. Едни от най-ожесточените боеве сега са в пристанищния град Мориупол.

По думите на Качка в околните седмици и месеци, сухопътните връзки и речният превоз няма да са задоволителни, с цел да бъде обезпечен износът на артикули от страната. Това може да се случи единствено при деблокирането на пристанищата.

Коментарът е в отговор на изказване на комисаря по земеделие Януш Войчеховски, че е подготвен да откри бързи търговски пътища до и от Украйна, по които да бъдат доставяни и изнасяни артикули, в това число и аграрни артикули от страната. Той разяснява още, че по този начин ще бъдат подкрепени фермерите в страната, чиято активност е замразена поради обстрела на пристанищата в страната, съобщи Investor.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР