Активен участник в създаването на проекта на олигархията “Да, България”

...
Активен участник в създаването на проекта на олигархията “Да, България”
Коментари Харесай

Разпад! Едва преминала границата за Европарламента, “Демократична България” започна да се рони

Активен участник в основаването на плана на олигархията “Да, България” разгласи обществено, че напуща партията, тъй като е отчаян от съглашателството с ДСБ и оповестяването на “Демократична България” за дясна групировка.

Доцентът по право Христо Христев, който бе доста непосредствен с идеолога на основаването на “Да, България” Кристиан Таков, не скрива разочарованието си, че обединяването с ДСБ е целяло само “преминаване” на бариерата за влизане в Европарламента. Както е известно, “Демократична България” съумя да вкара с страдания един евродепутат – Радан Кънев. Именно влизането на Кънев в Европарламента, а не на втория в листата на обединението - Стефан Тафров е повода за скандалното овакантяване на Христов, който преди две години бе един от учредителите на партията, доминирана от подсъдимия Иво Прокопиев.


Христев е извънредно деликатен в изрече си, не загатва съответни имена, само че от деликатния прочит излиза наяве, че е отхвърлен от жаждата за власт на неговите сътрудници от ДСБ. Юристът хвърля светлина и върху задкулисието, което явно дирижира дейностите на “Демократична България”. Ето и съответен откъс от неговото ревю, оповестено във фейсбук:

“И до през днешния ден в “Да, България” не се реализира ясно идейно и ценностно определение, без което не може да съществува пълноценна и устойчива политическа общественост...Изводите ми от миналите две години за жалост са, че в границите на политическия формат, който “Да, България” съставлява, няма по какъв начин да изпълним задачите и идеята, които ни събраха. Същевременно, в новия формат, който се обрисува, аз персонално няма по какъв начин да бъда деен участник. Защото не се асоциирам с дясното. И тъй като не мога да избягам от вътрешното си чувство, че пътят, по който още веднъж се потегля няма да разреши нещо по-различно от тъжната история на Реформаторския блок…”

Под среднощния статус Христев среща поддръжка за решението си, като мнозина от коментиралите споделят разочарованието си от обединението сред “Да, България” и ДСБ.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР