Актът на българските власти да обявят за нежелани двама руски

...
Актът на българските власти да обявят за нежелани двама руски
Коментари Харесай

Москва оцени изгонването на дипломатите си като неприятелски, провокативен акт

Актът на българските управляващи да разгласят за нежелани двама съветски жители с дипломатически статут се прави оценка в Москва като вражески и провокативен акт.

Департаментът за информация и щемпел на съветското Министерство на външните работи през днешния ден разгласява на уеб страницата си коментар по тематиката, в който се споделя:

" На 24 януари българските управляващи взеха решение да изгонят от страната посланик от посолството и помощник в комерсиалното превставителство на Русия в България. Никакви рационални доказателства, които да обосноват това решение, не бяха показани. Оценяваме тази стъпка на публична София като искрено неприятелска и провокативна, влизаща в прорез с градивния и обичайно учреден на взаимно почитание темперамент на руско-българските връзки. Запазваме си правото да вземем ответни ограничения.

България беше окуражена да работи против злонамерените дейности на своя територия от посолствата на Съединени американски щати, Англия, Канада.

В съветското изказване се слага въпросът само за случая с съветските дипломати. не се разяснява отправеното ден по-ран ообвинение от прокуратурата против трима руснаци за отравянето на предприемача Емилиян Гебрев през 2015 година
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР