Акт за установяване на административно нарушение e съставен на Линамар

...
Акт за установяване на административно нарушение e съставен на Линамар
Коментари Харесай

РИОСВ-Русе състави акт за замърсяване на въздуха и предаде на прокуратурата завод за метали

Акт за определяне на административно нарушаване e формиран на „ Линамар Лайт Металс Русе ” за замърсяване на въздуха. Това заяви шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе инж. Цонка Христова.

Над 60 сигнала са постъпили в ранните часове в четвъртък. Извършена е незабавна инспекция, при която е открито, че операторът е нарушил изискване в комплексното позволение, като е позволил разпространяване на миризми отвън границите на индустриалната площадка. За това нарушаване Законът за запазване на околната среда планува глоба от 10 000 до 500 000 лева Екоинспекцията ще сезира прокуратурата. Заводът създава алуминиеви съставни елементи за международни марки коли.

Мобилна станция на Изпълнителната организация по околна среда продължава изключителното премерване на качеството на атмосферния въздух в Русе. Инж. Христова заяви, че от 4 септември в инспекцията са постъпили над 600 сигнала за миризми. Първоначалните замервания демонстрират, че във въздуха има коктейл от бензен, тулен и ксилен.

Притеснени за здравето си, в събота стотици русенци излязоха на митинг с искане за чист въздух.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР