Аксесоарът е неизменна част от перфектната визия. Някои модни находки,

...
Аксесоарът е неизменна част от перфектната визия. Някои модни находки,
Коментари Харесай

Кои са най-скъпите чанти в света?

Аксесоарът е неизменима част от съвършената визия. Някои фешън находки, обаче, костват цяло положение и са единствени по рода си. За други пък се постанова да се чака ред под лист.

Такъв е казусът с дамската чанта „ Бъркин “ на фешън къща Hermes, чиято цена доближава до 1 милион $. За тази чанта има лист с искащи, които чакат, с цел да получат мечтания аксесоар. Цените на чантите Birkin започват от към 10 000 $ и стигат до 220 000 $.

Брандът Hermès е основан през 1837 година от Тиери Ермес. Марката започва с произвеждане на кожени произведения, копринени шалове и първокласни аксесоари за езда в една дребна френска работилница. Още първоначално младият Ермес набира известност с качествените си артикули и печели редица награди за своята работа.

Логото на Hermès, което до през днешния ден е знак на марката, е основано през 1950 година То показва човек, застанал до херцогска карета и кон и символизира историята на компанията още от основаването й, когато създава първокласни аксесоари за езда.

През 1951 година излиза и първият парфюм на компанията Eau d’Hermès, който и до ден сегашен е измежду обичаните аромати на международната парфюмерийна сцена. Интересен факт е, че той е предопределен както за мъже, по този начин и за дами. Ароматът прилича мирис на кожа, свежи цитруси, подправки и цветя и съгласно стилните критици е един от най-запомнящите се парфюми, създавани в миналото.

Първият дамски парфюм на марката е основан през 1961 година и носи името Calèche. Той още веднъж жъне големи триумфи и дава старта на производството на редица дамски и мъжки парфюми на марката. Към днешна дата Hermès предлага 112 типа парфюми.

През 1880 година синът на Тиери Ермес – Шарл-Емил поема бизнеса и отваря първия магазин на компанията в Париж, който съществува и до през днешния ден. По-късно синовете на Шарл-Емил поемат щафетата и даже сменят името на марката на Hermès Frères (братята Ермес). Те не престават да развиват сполучливо фамилния бизнес и са първият производител, получил правото да употребява ципове в своите артикули.
През 1922 година към този момент е реалност и първата кожена чанта на марката, а през 1925 година излиза и един от най-успешните артикули на Hermès – пътната чанта. Това е продуктът, който става обичан на доста фешън икони и известни персони.

Малко по-късно, през 1984 година, е основана и ултра първокласната и скъпа чанта Бъркин (Birkin) за британската певица Джейн Бъркин. Именно тя е подстрекател за направата й, откакто братята Ермес пътуват дружно с певицата в един аероплан и тя разсипва дребната си чанта, която е претъпкана с всевъзможни неща. Тогава тя им споделя, че има потребност от по-голяма и елегантна чанта и не може на никое място да я откри. Към днешна дата цената на чанта Birkin варира сред 8000 и 300 000 $. Тя се загатва в редица известни филми, както и в един от епизодите на сериала „ Сексът и градът “. Според някои фешън специалисти чантата Birkin е по-добра инвестиция от фондовия пазар. Най-скъпата чанта от модела е продадена за 380 000 $. Тя е била от крокодилска кожа и с диамантени детайли.

Компанията е преживявала и сложни времена. През 70-те години на XX век Hermès има редица магазини по целия свят, само че огромната конкуренция води до забележителен спад в продажбите. Това не стопира работата на двамата братя, в противен случай, те стават още по-креативни. Наемат нови дизайнери и основават още по-иновативни артикули, измежду които и швейцарски часовници. Това ги връща на челните места и аксесоарите и парфюмите на Hermès още веднъж са едни от най-предпочитаните.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР