Акрополът в гръцката столица Атина е една от най-посещаваните забележителности

...
Акрополът в гръцката столица Атина е една от най-посещаваните забележителности
Коментари Харесай

  Коко от Дупница посети 200 пъти Акропола за година   


Акрополът в гръцката столица Атина е една от най-посещаваните забележителности в страната и в Европа, а българин я посети 200 пъти през 2022 г.Той се споделя Контантинос Кинигипулос. Коко, както всички му споделят, е израснал в Дупница и от дребен има интерес към митологията.

Днес работи като лицензиран туристически гид в Гърция и обслужва гостите на южната ни съседка на британски, български и немски език. Неговата работа е повода той да посети 200 пъти Акропола през м. година, като постоянно споделя за това особено място за международната просвета и история с голямо ентусиазъм.

В понеделник Коко посрещна група от България, която се срещна с маршрута “Иконична Егея ” посредством кораба Celestyal Olympia на круизната компания Celestyal Cruises, предава bg turism. Родните ни туристи могат да комбинират круизното пътешестване с вълнуващи разходки в Атина и посещаване на емблематични забележителности. Акпополът през днешния ден се посещава от 10 хиляди туристи на ден от целия свят, на всеки ъгъл се чува българска тирада.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР