Акрополът в Атина вече е достъпен за хора със зрителни

...
Акрополът в Атина вече е достъпен за хора със зрителни
Коментари Харесай

Акрополът вече е достъпен за хора с увредено зрение

Акрополът в Атина към този момент е наличен за хора със зрителни увреждания, с цялостна стратегия, която включва особено проектирани помощни средства. Програмата се осъществя от Министерството на културата и спорта в съдействие със Сдружението на слепите в Гърция, с поддръжката и спонсорството на Фондация Онасис.

Маршрутът беше открит през вчерашния ден от министъра на културата и спорта Лина Мендони в наличието на президента на Фондация Онасис Антонис С. Пападимитриу и ръководителя на борда на шефовете сдружението на слепите от Гърция Мария Цевелеку.

„ Днес е специфичен ден на наслада за Министерството на културата, само че и за държавното управление. От юли 2019 година министър-председателят Кириакос Мицотакис направи универсалната досегаемост за хората с увреждания приоритет. Започнахме през юли 2019 година, с цел да създадем достъпността на археологическия обект на Акропола действителност за хора с увреждания и инвалиди. Със съдействието и партньорството на Фондация Онасис, на която благодаря в лицето на нейния президент за съдействието и за щедростта, беше издигнат лифтът, който обслужва стотици гости, гърци и чужденци и разрешава напредване на инвалидни колички и безпрепятственото вървене за хора с каквато и да е форма на двигателно увреждане и като цяло за хора с увреждания ", съобщи министърът на културата и спорта Лина Мендони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР